Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Biró Krisztián bronzérmes a bukaresti kontinensviadalon

Horváth Bálint Ottó 2023. március 20., 11:02

A Marosvásárhelyi VSK birkózója, Biró Krisztián bronzérmet szerzett a Bukarestben rendezett felnőtt, U23-as korosztályú Európa-bajnokságon.

Biró Krisztián bronzérmes a bukaresti kontinensviadalon
Technikai fölénnyel győzött a Marosvásárhelyi VSK birkózója Fotó: Facebook/Federatia Romana de Lupte

A vasárnap lezárult viadalon a 74 kg-os súlycsoportban versenyző Biró Krisztián az első fordulóban a magyarországi Balázs Bálint, majd a negyeddöntőben az ukrán Mykiyta Morhun ellen győzött, így az érmekért folytatta a küzdelmet.

Aztán az elődöntőben a később kontinensbajnoki címet szerző, azerbajdzsáni Turan Bayramov túl erősnek bizonyult számára, így a bronzmérkőzésen lépett szőnyegre.

A bolgár Nikolay Dimitrov elleni összecsapást hamar eldöntötte a gyulakuti származású sportoló, ugyanis már az első menetben technikai fölénnyel megnyerte a kisdöntőt.

A második percben sikerült összehoznia egy akciósorozatot, mindössze 10 másodperc alatt öt, egyenként két pontos akciót hajtott végre, így a játékvezető a VSK birkózójának technikai fölénye miatt megállította a mérkőzést.

Fotó: Facebook/Federatia Romana de Lupte

Az előző évben Maros megye legjobb sportolójának választott, Fazakas Csaba, Dragoș Vlad és Gyarmati Ferenc edzők által felkészített Biró Krisztián tavaly a bulgáriai Plovdivban ezüstérmet nyert ebben a korosztályban.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.