Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A székelyföldi túra nagy löketet adott a magyar pólósoknak

MTI 2022. július 02., 11:09 utolsó módosítás: 2022. július 02., 11:11

Bíró Attila szövetségi kapitány szavai szerint a magyar női vízilabda-válogatott nem elégszik meg azzal, hogy már biztosan érmes a hazai világbajnokságon. Érezték az erdélyi csapatépítő összetartás jóságos hatását.

A székelyföldi túra nagy löketet adott a magyar pólósoknak
Csíkszeredában tartottak egy nyílt edzést a csajok Fotó: Veres Nándor

„Egy olimpián a faluban, vagy most a világbajnokságon, ahol egy szállodában laknak a csapatok, lehet látni azt, hogy kiknek van még esélye az éremszerzésre, csak ők veszik komolyan az egészet. Nekünk már megvan az érem, ez egy extra érzés, de ezzel nem fogunk megelégedni” – mondta a szakember, aki külön kiemelte a világbajnokságot megelőző erdélyi csapatépítő összetartást, amely nem is konkrétan a vízilabdáról szólt, de olyan hatása volt az alakulatra, aminek most is érzi az eredményét.

„Köszönettel tartozom a szövetségnek, hogy lehetővé tette tavasszal például az erdélyi edzőtáborunkat, ami nem feltétlenül a szakmai felkészülésről szólt. Természetesen voltunk medencében, de összességében

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

egy olyan csapatépítő, élményekben gazdag öt-hat napot tölthettünk el Székelyföldön, amelynek ma is érezni a hatását. Az pedig pluszlöket, hogy várhatóan jó néhányan utaznak majd fel Erdélyből is, hogy szurkoljanak nekünk. Ezek a nem is olyan apró dolgok rengeteget segítenek”

– tette hozzá a pénteki sajtótájékoztatón.

A magyar együttes szombaton 21 órakor találkozik az amerikaiakkal, szinte garantáltan telt ház előtt, ugyanis annak az 1000 darab jegynek, ami a hollandok elleni elődöntőt megelőzően még elérhető volt a fináléra, a nagy részét már megvásárolták.

A magyar válogatott – amely a 2013-as barcelonai bronzérem után lesz újra dobogós világbajnokságon – legutóbb 2005-ben Montrealban játszott vb-döntőt, akkor Faragó Tamás irányításával a gárda éppen az aktuális címvédő amerikai csapatot győzte le hosszabbítás után, megszerezve ezzel története második vb-aranyát.

Az amerikaiak világbajnokságon legutóbb a 2015-ös, kazanyi torna csoportkörében az olaszoktól szenvedtek vereséget. A magyarok ugyanakkor a tokiói olimpia csoportkörében 10–9-re legyőzték a világ legjobbjait, az amerikaiak ezt megelőzően legutóbb 2008. augusztus 21-én, a pekingi játékokok fináléjában, Hollandia csapatától kaptak ki (8–9) olimpián.

A döntőt az M4 Sport élőben közvetíti.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.