Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Székelyföldön hangol a hazai világbajnokságra a magyar női vízilabda-válogatott

Zátyi Tibor 2022. május 04., 14:07 utolsó módosítás: 2022. május 04., 14:21

Huszonegy játékossal tervez a nyáron Bíró Attila, az olimpiai bronzérmes magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Székelyföldön hangol a hazai világbajnokságra a magyar női vízilabda-válogatott
Három csúcseseményen is bizonyítaniuk kell a nyáron Fotó: waterpolo.hu

A szövetség szerdai tájékoztatása szerint a szakember közülük nevezi meg a június közepén kezdődő hazai világbajnokságon, majd a világliga szuperdöntőjében, illetve az augusztus végén rajtoló spliti Európa-bajnokságon vízbe ugrókat.

„Lehet olyan játékos, aki az egész nyarat végigjátssza, majd az eredmények, a teljesítmény eldönti, miként alakulnak az egyes tornákra benevezett csapataink.

A legfontosabb a hazai világbajnokság, erre készülünk, itt szeretnénk nagyot alkotni” 

– közölte Bíró Attila.

Visszatér a keretbe az ebben az idényben remek teljesítményt nyújtott kapus, Gangl Edina, valamint a hozzá hasonlóan Görögországban légióskodó Parkes Rebecca. Peresztegi-Nagy Kinga, az UVSE tehetsége újoncként kapott meghívót.

A válogatott szerdán elutazott Székelyföldre, Székelyudvarhelyen és Csíkszeredában egyhetes edzőtáborban vesznek részt a lányok: vasárnap 14 órától nyílt edzést tartanak a csíki Csobbanóban, amelyet közönségtalálkozó követ majd.

„Ez a hét rávezető edzésekről, fizikai és lelki feltöltődésről szól, lesznek csapatépítő programok, és a csíkszeredai uszodában nyílt edzést is tartunk majd. Erdély lélekemelő érzése, azt gondolom, nagyon jó hatással lehet majd a társaságra” – mondta a szövetségi kapitány.

A magyar női vízilabda-válogatott kerete

Kapusok: Gangl Edina (Glyfada), Magyari Alda (UVSE), Kiss Alexandra (Eger), Neszmély Boglárka (FTC).
Mezőnyjátékosok: Dömsödi Dalma (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Farkas Tamara (BVSC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Keszthelyi-Nagy Rita (UVSE), Mahieu Geraldine (Dunaújváros), Máté Zsuzsanna (FTC), Leimeter Dóra (BVSC), Parkes Rebecca (Ethnikosz), Peresztegi-Nagy Kinga (UVSE), Pőcze Panna (FTC), Rybanska Natasa (UVSE), Szegedi Panni (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Vályi Vanda (FTC).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.