Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A legjobbjukat kell hozniuk a Szuperligában az udvarhelyi asztaliteniszeseknek

Zátyi Tibor 2022. március 23., 11:09 utolsó módosítás: 2022. március 23., 17:31

Komoly kihívás vár a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK sportolóira a napokban: szerdától szombatig Izvorani-ban rendezik az asztalitenisz Szuperliga tavaszi tornáját. A fiúknak adott a feladat, hét meccsükből ötöt meg kell nyerniük, hogy a felsőházba jussanak, így az érmekért harcoljanak, ellenkező esetben a play-outban folytatják.

A legjobbjukat kell hozniuk a Szuperligában az udvarhelyi asztaliteniszeseknek
Galérianézet
Négy nap alatt hét mérkőzés vár az udvarhelyiekre. Keveset pihen majd az ütő az asztalon Fotó: Erdély Bálint Előd

Négy nap alatt hét mérkőzést játszik az ISK-SZAK, az őszi idényt követően a hatodik helyről várja az izvorani-i tornát. „Két ponttal vagyunk lemaradva a playofftól, ezt kéne most behoznunk. Próbálunk ismét bejutni az első négy közé, ehhez kell nyernünk öt meccset, le kell győznünk a mögöttünk lévő Buzăut és Craiovát, az előttünk álló Konstancát, míg az elsők közül, a Sepsiszentgyörgy, Steaua, Mioveni és Câmpulung négyesből legalább kettőt. Tehát matematikailag adott az esély arra, hogy elérjük a célunkat.

György Szilárd Fotó: Erdély Bálint Előd

Sok minden függ a pillanatnyi formától, ez volt ősszel is, amikor több meccsen is hajszállal maradtunk alul.

Az is fontos lesz a végelszámolásnál, hogy a többiek milyen eredményeket érnek el, biztosan lesz körbeverés, nehéz megjósolni a tavaszi torna végkimenetelét

– vezette fel a versenyt György István, az ISK-SZAK edző-játékosa. A Szuperliga tavaszi tornáján – akárcsak ősszel – György Szilárd, Sebastian Loso és Lucian Munteanu alkotja majd az ISK-SZAK csapatát.

Lucian Munteanu Fotó: Erdély Bálint Előd

Az élvonalbeli szereplés nem befolyásolja a csapat európai kupaszerepelését, a korábbi években elért eredményeknek köszönhetően már be van biztosítva, az, hogy hol indulnak majd a 2022–23-as évadban, csak a későbbiekben derül ki – emelte ki György István.

Addig is rengeteg megmérettetés vár az udvarhelyi asztaliteniszezőkre. Áprilisban következik a Szuperliga rájátszása a felső- vagy alsóházban, az ISK-SZAK második csapata pedig osztályozót játszik az A divízióba (másodosztály) a Bukaresti TTT-vel. A Tamás Szabolcs, Sánduly Levente és Jenei Barnabás alkotta együttes közel száz százalékot nyújtott a két B divíziós tornán, hasonló teljesítményt várnak tőlük a selejtezőn is. Az U12-es korosztályban pedig az összes nagy tornának Székelyudvarhely lesz a házigazdája: május 6–8. között a csapatbajnokságot, május 20–22. között az egyéni döntőt, június 10–12. között a Román Kupát, míg június végén a Top 16-ot rendezik a városi sportcsarnokban.

Sebastian Loso Fotó: Erdély Bálint Előd

Európában is talpon áll az ISK-SZAK, a harmadik számú kupakiírásban, az újonnan létrehozott Europe Trophyban az egyik csoport házigazdája lesz május 27–29. között. A háborús helyzet miatt az oroszokat kizárták, míg az ukránok visszaléptek (az udvarhelyiek csoportjából az ukrán SCC Szumi), emiatt módosult a csoportok összetétele. Így a G jelű négyesből trió lett, a szerb STK Semerinnel és az északmacedón TTC Mladost Prileppel csapnak össze majd. Az első helyezett jut tovább a döntő tornára.

Az ISK-SZAK mérkőzései Izvorani-ban:
szerdán 10 órától CS TT Pristavu Câmpulung, 16 órától Universitatea Craiova;
csütörtökön 10 órától Konstancai TT, 16 órától Bukaresti Steaua;
pénteken 10 órától CS Mioveni, 16 órától Gloria Buzău;
szombaton 10 órától Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.