Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Megvan a tizenkettedik, Lőrincz Viktor ezüstérmes Tokióban

MTI 2021. augusztus 04., 14:57 utolsó módosítás: 2021. augusztus 04., 15:37

Lőrincz Viktor szerezte meg a magyar küldöttség tizenkettedik érmét a tokiói olimpián. A 31 éves ceglédi sportoló a kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos súlycsoportjának szerdai döntőjében kikapott az ukrán Zsan Belenyuktól.

Megvan a tizenkettedik, Lőrincz Viktor ezüstérmes Tokióban
Nagyot küzdött, de nem tudta legyűrni ukrán riválisát Lőrincz Viktor Fotó: MTI/Illyés Tibor

Lőrincz Viktor elvesztette a kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos súlycsoportjának szerdai döntőjét a tokiói olimpián, így bátyja, Tamás keddi aranyérme után ő ezüstöt nyert.

A BHSE 31 éves versenyzője 5–1-re kikapott a kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok ukrán Zsan Belenyuktól, akitől a 2019-es vb-n is a fináléban szenvedett vereséget.

Az első három percben mindkét fél óvatosnak tűnt, de valamelyest a 2017-ben kontinensbajnok magyar birkózó volt aktívabb, ezért egy perc után a riválisát figyelmeztette a bíró. Mivel Belenyuk harcmodorában nem állt be változás, így megintették (1–0), azonban Lőrincz nem tudta kihasználni a parterhelyzetet, ugyanis amikor fordított emeléssel próbálkozott, akkor ellenfele kibújt a fogásból, és azonnal lábra pattant.

Az igazi küzdelem a szünet után kezdődött, akkor mindkét fél nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt, de a egy perc után a várakozásoknak megfelelően visszaintették Lőrinczet (1–1).

Belenyuk viszont kihasználta előnyösebb helyzetét, és két pörgetéssel 5–1-es előnyre tett szert.

A hátralévő másfél percben a híresen jó kondícióval rendelkező Lőrincz hiába hajtott, nem tudott akciót csinálni a megingathatatlannak tűnő Belenyukon, így továbbra is nyeretlen maradt ellene.

Lőrincz nyerte a magyar olimpiai csapat 12. érmét a japán fővárosban, négy arany és három bronz után ez volt az ötödik ezüst.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.