Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Egygólos vereséggel kezdett Tokióban a magyar férfi vízilabda-válogatott

MTI 2021. július 25., 08:50 utolsó módosítás: 2021. július 25., 08:51

Az Európa-bajnok magyar férfi vízilabda-válogatott 10–9-re kikapott Görögországtól első csoportmérkőzésén a tokiói olimpián. Märcz Tamás csapata kedden Japán ellen ugrik vízbe.

Egygólos vereséggel kezdett Tokióban a magyar férfi vízilabda-válogatott
Szoros csatában maradt alul Märcz Tamás együttese Fotó: MTI/Illyés Tibor

Märcz Tamás szövetségi kapitány a görögök elleni keretből Vogel Somát hagyta ki, de a szabályok szerint a tartalék bármikor cserélhető a torna folyamán.

A magyar csapat hozta el a labdát a kezdésnél és első támadását sikerrel fejezte be, Erdélyi Balázs lőtt a jobb felső sarokba. Mindkét oldalon kimaradt egy emberelőnyös helyzet, majd Angyal Dániel kapufája után a volt ferencvárosi Fundulisz egyenlített.

Kettős emberelőnyben közelről Angyal juttatta újra vezetéshez a csapatot, aztán Zalánki kapufája után mindkét kapus bemutatott egy védést. A görögök is kettős fórból lőttek gólt, amire Manhercz Krisztián válaszolt egy távoli lövéssel (3–2).

A második negyed kimaradt helyzetekkel kezdődött, aztán Angyal, majd a következő támadásból Jansik Szilárd növelte az előnyt. Két görög találat következett, de az újabb egyenlítés elmaradt, mivel a kapitány Varga Dénes is megmutatta klasszisát.

A játékrész két görög góllal zárult (6–6).

A harmadik negyedben Vlahopulosz először juttatta vezetéshez a görögöket, sőt, kimaradt magyar fór után már két góllal elhúztak, azaz 6–1-es sorozatot produkáltak! Ekkor Varga Dénes vette hátára a csapatot és egalizált. A másik oldalon Genidoniasz lőtt nagy gólt távolról (8–9).

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A záró negyed elején egy szépen kijátszott emberelőny végén Erdélyi húzta a hálóba a labdát. A görögök egy támadáson belül kétszer is fórhoz jutottak, és a másodikat belőtték. A magyar helyzetek sorra kimaradtak, de az ellenfél sem tudott újra betalálni, így 54 másodperccel a vége előtt – Märcz Tamás időkérése után – az egyenlítésért támadhattak Varga Dénesék.

Sikerült emberelőnybe kerülni, de Manhercz lövését védte a kapus (9–10). A mérkőzés után a játékosokkal együtt Märcz Tamás úgy vélekedett, hogy az emberelőnyük kihasználása döntött.

„A görögök a tíz góljukból nyolcat vagy kilencet fórból lőttek, ezen a téren nekünk fejlődni kell. Hosszú még az olimpia, most legalább megtapasztaltuk a hangulatot és a közeget” – nyilatkozott Manhercz Krisztián.

„Nem ideális egy ilyen kezdés, de a célunk változatlan. Először tovább kell jutni a csoportból és a negyeddöntőre kell a legjobb formánkat élesíteni. Az, hogy az ellenfél sok fórt kapott, az egyéni hibáknak tudható be” – mondta Varga Dénes.

„Jól indult a mérkőzés, fel volt pörögve a csapat, 5–2-nél még el is puskáztunk jó néhány helyzetet. A görögök egyértelműen jobban használták ki az emberelőnyös helyzeteket, mi pedig naggyá tettük a kapusukat” – fogalmazott Märcz Tamás.

Férfi vízilabdatorna, A csoport, 1. forduló:
Görögország–Magyarország 10–9 (2–3, 4–3, 3–2, 1–1)
Tacumi Vízilabdaközpont, zárt kapuk
gólszerzők: Fundulisz 3, Genidoniasz, Papanasztasziu, Vlahopulosz 2-2, Kapocisz 1, illetve Varga 3, Angyal, Erdélyi 2-2, Manhercz, Jansik 1-1
Görögország: Zerdevasz – Genidoniasz, Szkumpakisz, Kapocisz, Fundulisz, Kolomvosz, Vlahopulosz – cserék: Papanasztasziu, Derviszisz, Morikisz, Argiropulosz, Gikovecisz Magyarország: Nagy – Manhercz, Vámos, Jansik, Erdélyi, Varga, Mezei – cserék: Angyal, Zalánki, Hosnyánszky, Hárai, Pásztor

Korábban: A csoport, 1. forduló:
Olaszország–Dél-afrikai Köztársaság 21–2 (2–0, 8–2, 7–0, 4–0)

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.