Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Világbajnokságra utaztak a csíkszeredai sítájfutók

Dobos László 2024. január 23., 11:18 utolsó módosítás: 2024. január 23., 11:38

Ausztriában, Ramsau am Dachsteiban rendezik meg a január 23. és 27. között az idei sítájfutó-világbajnokságot, amelyen a férfiak versenyén Romániát három székelyföldi versenyző képviseli.

Világbajnokságra utaztak a csíkszeredai sítájfutók
Gegő Hunor (balról) és Szép Zoltán Fotó: VSK Csíkszereda

A VSK Csíkszereda sportolói az osztrák-bajnokságon, az Abtenau környékén, kiváló hóviszonyok között megrendezett vetélkedőn hangoltak a sítájfutó világbajnokságra.

„A helyiek Kis-Szibériaként becézik azt a völgyet, ahol a verseny zajlott, mint kiderült, a megnevezés nem véletlen. A Lammer folyó völgyében, a Tennengebirge hegység 2000 méteres csúcsai között mindössze másfél órát süt a nap, emiatt különösen hűvös van. A verseny idején mínusz 15, illetve mínusz 18 Celsius fokot mutatott a hőmérő, de volt a pályának egy olyan része, ahol a köd beszorult és ott még hidegebb lehetett” – ismertette a körülményeket közleményében a VSK Csíkszereda.

Az osztrák bajnokságon a hazaiak mellett jelen volt a japán, a német, a lett és a cseh válogatott is, így rangos nemzetközi mezőny gyűlt össze. A csíki klubot két sportoló képviselte az osztrák-bajnokságon, Gegő Hunor és Szép Zoltán.

Középtávú bajnokság (12 km): 1. Tobias Habenicht, 2. Tobias Kugler, 3. Simon Kugler (mindhárman Ausztria), …15. Gegő Hunor, 16. Szép Zoltán (mindketten VSK Csíkszereda).

Ausztria Kupa, 3. forduló (9 km): 1. Reo Michisaka, 2. Yoshito Shimizu (mindketten Japán), 3. Roland Fesselhofer (Ausztria), 4. Gegő Hunor, … 8. Szép Zoltán (mindketten VSK Csíkszereda).

A csíki versenyzők keddtől péntekig a Ramsau am Dachsteiban zajló sítájfutó világbajnokságon állnak rajthoz, ahol csatlakozott a kerethez a szintén csíkszeredai Simion Suciu is. A versenyt élőben lehet követni az SVT, ORF Sport, TV8, EER, ISTV, direktesport.no csatornákon, valamint a Nemzetközi Tájfutó Szövetség (IOF) weboldalán – közölte a VSK.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.