Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Tengerparti edzőtáborba utaztak a csíki alpesi sízők

Dobos László 2024. július 11., 11:00

A román tengerparton edzőtáboroznak ezekben a napokban a Csíkszeredai ISK alpesi sízői. A téli nagy versenyekre készülnek, ezek közül a legrangosabb a februári Téli Ifjúsági Olimpiai Napok (EYOF), amelyre Kelemen Orsolya is indulási jogot szerzett.

Tengerparti edzőtáborba utaztak a csíki alpesi sízők
Galérianézet
A csíki sízők reggeli edzését ifj. Biró Tibor edző vezeti Fotó: Csizmás Judit

Július 8-14. között a román tengerparton, Eforie Nordon edzőtáborozik a Csíkszeredai ISK alpesisí-szakosztálya, a tábor a Csíkszeredai Városháza által kiírt pályázaton nyert összegből és a szülők hozzájárulásával valósulhatott meg.

„Májusba kezdtük el a nyári alapozást, az erőnléti felkészülést, felmérésekkel, majd heti nyolc edzéssel.

Kelemen Orsolya tagja a februári Téli Ifjúsági Olimpiai Napok (EYOF) készülő romániai válogatottnak, ő az elmúlt napokban Pap Koppány edző kísértében részt vett a Román Olimpiai-bizottság által Izvorani-ban tartott felmérésen is.

A következő, 2025-ös, 17. téli EYOF-ot Georgiában (Grúziában) rendezik 2025. február 9-16. között – Bakuriani, Batumi és Tbiliszi városaiban” – mondta el megkeresésünkre Csizmás Judit edző. A tengerparti táborban Csizmás Judit, ifj. Bíró Tibor, Péter Zsombor és Pap Koppány edzők felügyelik az edzéseket.

Csoportkép csíki sízőkkel Eforie Nordon Fotó: Csizmás Judit

A csíki alpesi sízők a nyári edzéseket az augusztus végi hargitafürdői táborral zárjuk, majd ősszel Ausztriába utaznak, elkezdik a specifikus havas tréningeket Ausztriába

Hagyománya van Csíkban az alpesi sízésnek, az onnan induló sportolók közül Miklós Edit vitte a legtöbbre, kiváló eredményeket ért el világkupákon és az olimpián.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.