Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Székelyek versenyeztek a short track Mikulás Kupán

Dobos László 2023. december 12., 11:48

Három székelyföldi klub sportolói vettek részt a 31. Short Track Santa Claus Cup elnevezésű nemzetközi viadalon, amelynek három napon keresztül a budapesti Gyakorló Jégcsarnok adott otthont.

Székelyek versenyeztek a short track Mikulás Kupán
A Csíkszeredai ISK és a Felcsík SK sportolói Budapesten. Jobbról Szekeres Gyöngyvár edző, balról pedig Kalamár Zsolt Fotó: Csíkszeredai ISK

Székelyföldet a Csíkszeredai Sportklub, a Csíkszeredai ISK és a Felcsík SK korcsolyázói képviselték. A hagyományos decemberi viadalon – különböző korosztályokban – 12 ország több mint 250 versenyzője mérte össze tudását.

A Csíkszeredai Sportklubot 11 sportoló képviselte. Az F kategóriában (U10) André Beáta a 11., Kun Petra pedig a 18. helyen zárt. Az ifjúsági E korosztályban (U12) Lőrinczi-Mátéfi Viola Veronika a dobogó harmadik fokára állhatott fel, András Vivien a 6. helyen végzett, a fiúknál pedig András Kevin a 4., Kun László pedig a 13. helyen zárt összetettben. Az U14-es korosztályban (ifjúsági D) Fülöp Hosszú Magor a 12., Lőrinczi Mátéfi Balázs pedig a 13. helyen végzett. A C korosztályban (U16) Márton Henrietta 11., Gere Cynthia pedig 13. helyezést ért el. Csillag Adrienn az A korcsoportban (U20) a 8. helyet szerezte meg.

A Cs1íkszeredai Sportklub shortm track csapata. Hátul, középen Szőcs Renáta edző Fotó: Csíkszeredai Sportklub

A Sportklub versenyzőit Szőcs Renáta készítette fel, és kísérte el a versenyre. A sportklubos short-track csapat következő versenye december 15-17. között Szlovákiában lesz, a Danubia Kupa harmadik állomása. A tervek szerint azon a viadalon négy versenyző képviseli majd a Csíkszeredai Sportklubot: Fülöp Hosszú Magor, Lőrinczi-Mátéfi Balázs, Gere Cynthia és Márton Henrietta.

Barta Nóra 500 méteren bronzérmes lett

A nemzetközileg jelenleg legjobban jegyzett romániai rövidpályás gyorskorcsolyázó, a Csíkszeredai ISK színeiben versenyző Barta Nóra bronzérmes lett kedvenc számában, 500 méteren, összetettben pedig a 4. helyet szerezte meg Budapesten – tudtuk meg Kalamár Zsolttól, az ISK edzőjétől. Íme, a Csíkszeredai ISK sportolóinak helyezései. E korosztály (U12): 7. László-Szepesi Emma, 8. László Krisztina Réka, 15. Erőss Dorka, illetve 8. Beján Márton Andor. D korosztály (U14): 12. Imreh Amália, illetve 19. Csiszer Árpád. C korosztály (U16): 18. Imreh Edvárd. B korosztály (U18): 4. Barta Nóra, 13. László Judit Sára, 14. Madarász Tímea. A korosztály (U20): 6. Farkas Bíborka.

Barta Nóra (jobbról) bronzérmes lett az 500 méteres versenyszámban Fotó: Csíkszeredai ISK

Az ISK csapatának egy része Budapestről Debrecenbe utazott edzőtáborba. „A nagyobb lányokkal a hét végén részt veszünk az év utolsó nemzetközi versenyén, Szlovákiában, Iglón (Spišská Nová Ves), a Danubia-kupa versenyen” – mondta el Kalamár.

A Felcsík SK sportolóit Szekeres Gyöngyvér edző készíti fel, a Mikulás Kupán tőlük Török Boglárka Anna 8. lett a D korosztályban (U14).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.