Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Sok tapasztalatot szereztek a csíki biatlonisták az észtországi vébén

Dobos László 2024. március 03., 16:31 utolsó módosítás: 2024. március 03., 19:44

Hárman képviselték Székelyföldet az Észtországban megrendezett ifjúsági biatlon-világbajnokságon, két sportoló és egy edző. Váltóban sikerült bekerülni az első húsz közé, egyéniben pedig a középmezőnyben végeztek.

Sok tapasztalatot szereztek a csíki biatlonisták az észtországi vébén
Galérianézet
Jelenet az észtországi vébéről Fotó: Csíkszeredai ISK

Két korosztálynak, az U22-es és az U18-asok számára írták ki a vébét, amelyen Romániát népes csapat képviselte. Az egyéni versenyszámokban meghaladta a százat a rajthoz álló sílövők száma, a váltókban pedig közel harminc csapat indult. A romániai sportolók legjobb helyezését a brassói Horia Urs érte el, 32. lett a hosszú próbán.

A válogatottnak tagja volt két székelyföldi fiatal biatlonista, Silló Krisztina és Becze Eszter, a szakmai stábnak pedig Kristó Loránd, a Csíkszeredai ISK tanár-edzője. Mindkét csíki sportoló az U18-asok között szerepelt.

Silló Krisztina (balról) Fotó: Csíkszeredai ISK

Silló Krisztina a 19. helyen végzett a vegyesváltóval, és szintén a 19. helyen végzett a Maria Duicu, Becze Eszter és Silló Krisztina alkotta 3x6 km-es váltó. A 10 km-es hosszú próbán Silló a 78., Becze pedig a 81. helyen végzett, míg a 6 km-es sprintben Becze a 68., Silló pedig a 70. pozíciót szerzete meg. Váltóban 28 csapat állt rajthoz, a két egyéni versenyszámban pedig 109-en.

Becze Eszter Fotó: Csíkszeredai ISK

Az Otepää-ban, Észtország „téli fővárosában” megrendezett vébé után Kristó Loránd értékelt. „Az eredmények szempontjából a vébé közepesre sikerült. Voltak jó pillanatok is, ami mindenképp bizakodásra adhat okot. Ha a sífutó időeredményeket nézzük, akkor a lányok korosztályukban viszonylag közel vannak a világ legjobbjaihoz, ami bizakodásra adhat okot a következő szezonra. Úgy érzem, hogy a vébén nagyon sok tapasztalatot szereztünk, láttuk hol vannak a hibák, ahol hátrányba vagyunk, például a lőtéren eltöltött idő, ott kell fejlődünk a következő szezonra. Összességében mivel még csak kisifjúságiak, és kevés nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek, szépen helyt álltak, és amennyiben továbbra is keményen dolgoznak, jó eredményeket érhetünk el a jövőben” – nyilatkozta Kristó.

Balról jobbra: Becze Eszter, Kristó Loránd edző és Silló Krisztina Fotó: Csíkszeredai ISK

Ez volt az utolsó nemzetközi verseny ebben a szezonban a csíki ifjúsági biatlonistáknak. Következnek az utánpótlás korosztályok országos bajnokságai, amelyeknek a tervek szerint Hargitafürdő lesz a házigazdája.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.