Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Silló Krisztina várakozáson felül teljesített, a mezőny első felében végzett a téli ifjúsági olimpián

Dobos László 2024. január 23., 20:26 utolsó módosítás: 2024. január 23., 20:28

Nem született magyar vagy román érem a dél-koreai Kangvonban zajló 4. Téli Ifjúsági Olimpián (YOG) negyedik versenynapján, a székelyföldi Silló Krisztina azonban – kellemes meglepetésre – az elvártnál jobb eredményt ért el biatlonban.

Silló Krisztina várakozáson felül teljesített, a mezőny első felében végzett a téli ifjúsági olimpián
Silló Krisztina 31. helyezést ért el a 98 indulóból. Fotó: Román Olimpiai-bizottság (COSR)

Kristó Loránd, az ifjúsági olimpiára kiutazott romániai biatlonválogatott edzője megkeresésünkre válaszolva elmondta, hogy a keddi verseny, a 6, illetve 7.5 km-es sprintpróba számukra nagyon jól sikerült.

„A gyerekek egy része várakozáson felüli eredményt ért el, annak ellenére hogy mínusz 18 Celcius fok és erős szél volt, ami nagyon megnehezítette minden versenyző dolgát. A fiúknál Horia Urs 13. helyezést ért el, ami az utóbbi évek legjobb biatlon eredménye ifjúsági olimpián. 98 induló közül Dragoș Bărbieru a 35. helyen ért célba, Udvari Hunor a 87., a magyar színeket képviselő Kunos László pedig a 89. lett.

A lányoknál Silló Krisztina nagyon jól versenyzett, a futása és a lövészete is rendben volt: 31. helyezést ért el a 98 indulóból. Számunkra is meglepetés volt ez az eredmény, nem számítottunk arra, hogy hogy ennyire jól fog sikerülni számára ez a verseny”

– mutatott rá Kristó Loránd.

Udvari Hunor a 87. helyen zárt Fotó: Román Olimpiai-bizottság (COSR)

Továbbá ismertette, hogy Kelemen Szidónia is nagyon ügyesen ment, főleg sífutásban, viszont neki az erős szél nagyon megnehezítette a dolgát a lövészetnél és végül 74. lett, a harmadik romániai versenyző Paula Morozan-Irinaru pedig a 69. helyet szerezte meg. A magyarországi lány, Bozóki Laura a 81. pozícióban végzett. „Föltétlenül meg kell említeni, hogy a csíki biatlonisták olimpiára való kijutása nem csak az én érdemem, hanem a munkában Márton Simon, Czont Attila és Márton Szilárd is kivette a részét” – közölte Kristó Loránd.

Csoportelső a magyar 3x3-as lány hokiválogatott

Hibátlan teljesítménnyel, veretlenül jutott tovább csoportjából a 3x3-as lány magyar jégkorong-válogatott, amely kedden a házigazda Koreai Köztársaságot és Olaszországot győzte le a dél-koreai Kangvonban zajló 4. Téli Ifjúsági Olimpián (YOG). A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közleménye szerint az ázsiaiak elleni találkozón a rivális hangos szurkolótábora, az olaszokkal szembenin pedig az ellenfél test-test elleni játéka jelentett nagy kihívást a magyaroknak. A válogatott azonban mindkét találkozót sikerrel abszolválta (16–0, illetve 11–1), így minden csoportmérkőzését megnyerve, első helyen jutott elődöntőbe, ahol szerdán újra az olaszokkal találkozik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.