Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Reisz Zoltán dobogós helyen végzett az eplényi hódeszka versenyen

Dobos László 2024. február 24., 11:00 utolsó módosítás: 2024. február 24., 11:02

Rangos hódeszkaversenyt rendeztek az elmúlt napokban Eplényben, ahol kiváló eredményt ért el Reisz Zoltán. A csíkszeredai snowboardcsapat és a romániai válogatott edzője harmadik helyen végzett.

Reisz Zoltán dobogós helyen végzett az eplényi hódeszka versenyen
Reisz Zoltán számára ez volt az első magyarországi versenye, és biztos benne, hogy még rajthoz fog állni Eplényben Fotó: Pálfi Balázs/Banked Bakony

Idén már harmadik alkalommal rendezték meg a több szakágat ötvöző Banked Bakony hódeszkaversenyt, amelyen nyolc kategóriában összesen 128 sportoló állt rajthoz.

A banked szlalom egy speciális, de egyre nagyobb népszerűségnek örvendő szakága a szabadstílusú hódeszkának, melyben az indulók legalább tíz döntött kanyarból álló, hullámokkal és egyéb épített elemekkel tűzdelt pályán csúsznak le és versenyeznek a legjobb időeredményért. A szervezők tájékoztatása szerint a magyar hódeszkások mellett többek között osztrák, német, romániai, amerikai, brit és argentin versenyzők is rajthoz álltak.

A nőknél az aspeni X Gamesről érkezett német Annika Morgan nyert, a két legjobb magyart, Tóth Emmát és Brunner Blancát megelőzve. A férfiaknál a brit Jake Simpson diadalmaskodott, a csíkszeredai Reisz Zoltán pedig harmadik helyen végzett.

Fotó: Pálfi Balázs/Banked Bakony

„Nem gondoltam volna, hogy Eplénybe kell utaznom ahhoz, hogy életem legjobb banked szlalom pályáján csússzak. A szűk kanyarok és magas falak technikássá és rendkívül változatossá tették a pályát, amin tényleg olyan érzés volt lejönni, mintha egy hullámon szörföznék. Jövőre mindenképpen szeretnénk visszajönni!” – mondta Simpson.

„Nagyon jó hangulatú versenyt rendeztek a magyarországi barátaink, nem is gondoltam, hogy egy ennyire kis síterepen ilyen hangulatos és színvonalas eseményt tudnak szervezni. Az első magyarországi versenyem volt, és biztos vagyok benne, hogy még rajthoz fogok állni Eplényben. Nagyon tetszett a közösség és a szervezés” – nyilatkozta Reisz Zoltán a Székely Sportnak.

Férfiak: 1. Jake Simpson (brit) 27.03 másodperc, 2. Antonio de Brauw (argentin) 27.49 mp, 3. Reisz Zoltán (romániai) 27.56.

Nők: 1. Annika Morgan (német) 28.35 mp, 2. Tóth Emma 29.21, 3. Brunner Blanca 29.32.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.