Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nem olyan volt a jég, mint otthon, mégis jól teljesítettek a csíki gyorskorcsolyázók

Dobos László 2023. november 06., 19:51

November első hétvégéjén nemzetközi megmérettetésen voltak érdekeltek a Csíkszeredai Sportklub rövidpályás gyorskorcsolyázói. A Danubia-kupa második versenyén szerepeltek, amelynek Szófia volt a házigazdája.

Nem olyan volt a jég, mint otthon, mégis jól teljesítettek a csíki gyorskorcsolyázók
A Csíkszeredai Sportklub short track csapata Szófiában. Hátul, középen Szőcs Renáta edző Fotó: Csíkszeredai Sportklub

Elsősorban a közép-kelet-európai országok számára írták ki a már több évtizede hagyományos Danubia-kupa sorozatot, amelynek első idei állomása októberben Csehország, a második ezúttal Bulgária volt. Itt tíz ország sportolói álltak rajthoz.

A székelyföldi short track (rövidpályás gyorskorcsolya) szakosztályok közül a Csíkszeredai ISK és a Felcsík SK nem tudott elutazni, a Csíkszeredai Sportklub küldöttsége azonban kilenc sportolóval volt jelen, kiváló eredményeket értek el.

Ifjúsági E korosztály (U13): András Vivien – 1. hely, Lőrinczi-Mátéfi Viola Veronika – 4. hely, Veress Klára – 6. hely, illetve András Kevin – 3. hely.

Ifjúsági D korosztály (U15): Fülöp-Hosszú Magor – 9. hely, Lőrinczi-Mátéfi Balázs – 10. hely.

Ifjúsági C korosztály (U17): Márton Henrietta – 4. hely, Gere Cynthia – 8. hely.

Felnőttek: Pongrácz-Vákár Kriszta – 2. hely

A C-D korosztályú fiúk váltóversenyén (2000 méter) Fülöp-Hosszú Magor és Lőrinczi-Mátéfi Balázs kiegészülve a tatabányai Moravcsik Márkkal a 3. helyen végeztek.

Női váltóban (3000 méter) a Márton Henrietta, Gere Cynthia, Pongrácz Vákár Kriszta és a tatabányai Tóth Hajnalka alkotta csapat az 1. helyen végzett.

A Sportklub short trcak csapatát Szőcs Renáta edző készítette fel és kísérte el Bulgáriába. „A hétvégi verseny során kedvezőtlennek bizonyult számunkra a nagyon gyors és törős jég, a versenyzőink nincsenek ehhez hozzá szokva. A hazai pályán, amelyen nap mint nap edzünk sokkal keményebb a jég.

Ennek következtében, sajnos, nagyon sok esésnek lehettünk szemtanúi a futamok alatt. Mindezek ellenére, ismételten nagyon jó eredményeket értünk el, és nagyon büszke vagyok a csapatomra.

Keményen dolgozunk tovább, készülünk a következő megmérettetésekre, ahonnan szintén érmekkel és dobogós helyekkel szeretnénk hazatérni” – nyilatkozta Szőcs Renáta a Székely Sportnak.

A Danubia Kupa sorozat következő állomása szlovákiai Igló (szlovákul: Spišská Nová Ves) lesz december 12-17. között.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.