Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Már havon készülnek a csíki fiatal biatlonisták

Dobos László 2023. november 10., 11:24 utolsó módosítás: 2023. november 10., 11:31

Olaszországba utazott a székelyföldi sílövők egy csoportja, a Csíkszeredai ISK nemzetközi viadalokra készülő sílövői már havon gyakorolnak, decemberben számukra elkezdődnek a világversenyek.

Már havon készülnek a csíki fiatal biatlonisták
Edzésre készen. A Csíkszeredai ISK sílövőinek egy csoportja Olaszországban Fotó: Kristó Loránd

Kristó Loránd biatlonedző és Czont Attila kinetoterapeuta vezetésével Kurkó Janka Dóra, Kelemen Boglárka, Sillo Krisztina, Becze Eszter, Tamás Boróka, Kelemen Szidónia és Udvari Hunor utazott el Olaszországba – ahol már elkezdték a specifikus, havas edzéseket.

„Novemberben havon, Olaszországban és Ausztriában edzőtáborozunk. Csíkszereda önkormányzata és a Román Si- és Biatlon-szövetség (FRSB) is támogatott abban, hogy eljussunk az Olasz Alpokba található Livignoba. Az edzőtáborban résztvevő sportolók közül hárman a 2024. januárjában Dél-Koreában, Kangvonban (angolul: Gangwon) zajló Téli Ifjúsági Olimpiai Játékokra készülnek.

Székelyföldi biatlonisták Livignoban. Jobbról az első Czont Attila kinetoterapeuta Fotó: Kristó Loránd

Nagy szó ez, hiszen Hargita megyéből, a Csíkszeredai ISK-tól legalább három sportoló részt fog venni azon a nagy világeseményen.

Ez az edzőtábor fontos szerepet játszik a felkészülési programunkban, mivel december elején sportolóink közül öten részt vesznek majd a szezon első két ifjúsági IBU-kupa versenyén – a szlovéniai Pokljukában, illetve az olaszországi Ridnaunban. Azok az IBU Kupa-versenyek nagyon jó felmérők lesznek az ifjúsági olimpia előtt” – nyilatkozta Kristó Loránd a Székely Sportnak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.