Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Közel két év után újra havas világversenyen indult a csíkszeredai sílövő

Dobos László 2023. november 28., 11:09 utolsó módosítás: 2023. november 28., 12:27

Elkezdődött a 2023–2024-es biatlon világkupa. A svédországi Östersundban zajló világverseny első egyéni számában Székelyföld is képviselve volt, szülés után visszatért Onodi-Márton Enikő, aki elindult a 15 km-es próbán.

Közel két év után újra havas világversenyen indult a csíkszeredai sílövő
Onodi-Márton Enikő Fotó: Onodi-Márton Enikő fotóarchívuma

A VSK Csíkszereda sportolója 2022 januárjában versenyzett utoljára havas pályán. Kislányt szült, majd idén nyáron újrakezdte az edzéseket. Jó eredményeket ért el a hazai válogatón, és újra bekerült a romániai felnőtt válogatottba. A hosszú, egyéni, 15 km-es próbán állt rajthoz Svédországban, ahol a 99. helyen végzett.

Megkerestük a verseny után. „Nem volt könnyű a visszatérés. Főleg egyből egy hosszú próbával, a 15 km-es távval kezdeni nem egyszerű. Érződik a másfél éves kihagyásom, viszont érzem azt is, hogy semmi sincs veszve. Lépésről lépésre visszatalálok a régi formámhoz.

Onodi-Márton Enikő Fotó: Onodi-Márton Enikő fotóarchívuma

Egy kicsivel másabb ez a szezon számomra, mivel otthon van a pici kislányunk, aki a mamákra van hagyva, ezért nekem nehezebb 100%-ban a versenyre fókuszálni. Próbálom megkapni szülőként az arany középutat a sport és anyaság között, és úgy csinálni, hogy mindenkinek jó legyen. Annyi biztos, hogy én a tőlem telhetőt megteszem!”

– nyilatkozta Onodi-Márton Enikő a Székely Sportnak.

A női 15 km-es versenyszámot az olasz Lisa Vittozi nyerte, a dobogón őt két német versenyző követte, Franziska Preuss és Vanessa Voight. A Romániát képviselő Anasztasszija Tolmacseva 60. helyen végzett, Andreea Mezdrea pedig 98. lett.

George Colțea Fotó: Román Sí- és Biatlon-szövetség (FRSB)

A férfiak 20 km-es próbáján szenzációs helyezést ért el a román George Colțea, aki a 16. helyen végzett, és értékes világkupa-pontokat szerzett. Colțea csapattársai közül Dmitrij Samajev az 58., George Buta a 92., Raul Flore pedig a 99.helyen zárt. A próbát a német Roman Rees nyerte, második helyen honfitársa, Justus Strelow végzett, harmadik pedig a norvég Jonannes Thingnes Bö lett.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.