Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Ifjúsági olimpiai bajnok lett a magyar 3x3-as női jégkorong-válogatott

Dobos László 2024. január 25., 12:45

A döntőben harcos, kemény mérkőzésen legyőzte a házigazda Dél-Koreát és ifjúsági olimpiai bajnoki címet szerzett a 3x3-as magyar lány jégkorong-válogatott Kangvonban.

Ifjúsági olimpiai bajnok lett a magyar 3x3-as női jégkorong-válogatott
Galérianézet
Magyar öröm Kangvonban Fotó: MOB-Média/ Szalmás Péter

A 3x3-as lány jégkorong-válogatott egyébként ezzel a Team Hungary első ifjúsági olimpiai aranyérmét szerezte. Korábban nemzetközi csapatokban voltak már magyarok, akik külföldi csapattárssal nyerni tudtak, de ez az első magyar arany, ráadásul csapatsportágban.

„Ez az eredmény biztosan bekerül a történelemkönyvekbe, nagyon örülök, hogy aranyérmet szereztünk Magyarországnak, és hogy a lányok ma meg tudták mutatni, mire képesek” – értékelt Marleen Collins Delaney, a magyar csapat szövetségi kapitánya.

Nemcsak egy jó meccsünk volt, hanem az egész tornán nagyon jól játszottunk, megbecsültük a korongot, jól hoztuk el a szabad korongokat, jól védtük a sávokat a pályán, és remekül támadtuk az ellenfél kapuját. Ebben rejlett a csapat ereje.

A háttérstábnak köszönhetően a lányok jól bírták a sorozatterhelést, mert az elmúlt napok nagyon intenzívek voltak ezeknek a fiatal lányoknak” –hangsúlyozta a szövetségi kapitány.

Kolbenheyer Zsuzsanna díjazta a magyar együttest Fotó: MOB-Média/ Szalmás Péter

Külön öröm volt a magyar lányoknak, hogy az éremátadást a kangvoni női jégkorong-torna elnöke, Kolbenheyer Zsuzsanna végezhette el – közölte a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), amely szerint Magyarország a 18. nemzet a 79-ből, amely aranyérmet szerzett a kangvoni ifjúsági téli olimpián.

Női 3x3-as jégkorong, lányok, döntő:

Magyarország–Korea 10–2 (2–0, 5–1, 3–1).

A végeredmény:

1. Magyarország (Bátyi Boróka, Bereczki Dóra, Csordás Csenge, Faragó Luca, Hajdu Lili, Haraszt Lorina, Hiezl Réka, Polónyi Petra, Sághy Lara, Simon Bíborka, Szabó Bonita, Takács Zoé, Weiler Krisztina, szövetségi kapitány: Marleen Collins Delaney),
2. Korea,
3. Kína.

Az alpesi sízők műlesiklásban mérték össze tudásukat az ifjúsági olimpián, ahol mind a magyar, mind pedig a román sízők az első 30-ban végeztek. Mindkét nemnél 79 induló volt.

Körtvélyessy Dóra alpesi síző Fotó: MOB-Média/ Szalmás Péter

A magyarok közül Körtvélyessy Dóra a 23., Schneider Milán pedig a 20. helyet szerezte meg, míg a románok közül Matei Oancea a 26., Ioana Corlățeanu pedig a 28. helyen zárt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.