Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Befejeződött a biatlon a téli ifjúsági olimpián

Dobos László 2024. január 24., 20:00

A vegyes váltók versenyével befejeződtek a biatlonisták küzdelmei a dél-koreai Kangvonban zajló 4. Téli Ifjúsági Olimpián (YOG). A Silló Krisztinával felálló romániai váltó a 19. helyen végzett.

Befejeződött a biatlon a téli ifjúsági olimpián
Galérianézet
Rajt a biatlonisták vegyes váltó próbáján Fotó: Román Olimpiai-bizottság (COSR)

Összesen 26 ország állt rajthoz a biatlonisták vegyesváltó versenyszámában, két lány és két fiú alkotta a csapatokat, a lányokra 6 km-es táv várt, a fiúkra pedig 7,5 km.

A Silló Krisztina, Paula Morozan-Irinaru, Dragoș Bărbieru és Horia Urs összetételű romániai csapat a 19. helyen végzett.

Ezzel befejeződtek a biatlonisták küzdelmei az idei téli ifjúsági olimpián, ahol három székelyföldi sportoló állt rajthoz, mindhárman a Csíkszeredai ISK-tól. Udvari Hunor a 78. és 86. helyeken végzett, Kelemen Szidónia a 85. és 74. helyen zárt, Silló Krisztina pedig a 72. és a 31. helyeken végzett az egyéni próbákon. Silló a két váltónak is tagja volt, az egyéni váltóval a 16. helyet szerezte meg, a vegyes váltóval pedig a 19-et.

Silló Krisztina (20) első váltó volt Fotó: Román Olimpiai-bizottság (COSR)

„Nagy elvárások nem voltak a vegyes váltó iránt, de sajnos, a lövések sem úgy sikerültek, ahogy szerettük volna, így nem volt esély előrébb végezni.

Összességében az ifjúsági olimpiai játékokon elért eredményekkel meg vagyunk elégedve, persze mindig lehetne jobb, de a körülményekhez képest sikerült a fiúknál és a lányoknál is az egyéni próbákba egy-egy szép eredményt elérni”

– nyilatkozta a csíkszeredai Kristó Loránd, a válogatott edzője.

Silló Krisztina a lőtéren Fotó: Román Olimpiai-bizottság (COSR)

Az 5. versenynapon alpesi síben a fiúk óriás-műlesiklása szerepelt a programban, de sem a magyar Schneider Milán István, sem pedig a román Matei Oancea nem tudta befejezni a versenyt.

Rövidpályás gyorskorcsolyában (short track) a magyar vegyes váltó elmaradt saját elvárásaitól. A Szigeti Dóra, Végi Laura, Keszthelyi Dávid, Major Dominik összeállítású staféta az elődöntőben sokáig vezetett a futamban, amikor az utolsó előtti váltásnál Végi Laura elcsúszott, így a csapat lemaradt az A döntőről. Később a B döntőben szintén történt egy kicsúszás, a csapat pedig végül a hetedik helyen végzett.

Döntős a magyar 3x3-as lány hokiválogatott

Az elődöntőben is simán győzött, így bejutott s fináléba a magyar 3x3-as lány jégkorong-válogatott a dél-koreai Kangvonban zajló 4. Téli Ifjúsági Olimpián (YOG). A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tájékoztatása szerint az elmúlt napokban remekelő, hét sima győzelmet aratott magyar együttes szerdán azzal az olasz csapattal mérkőzött meg az elődöntőben, melyet egy nappal korábban 11–1-re legyőzött.

Jégkorongban a magyar lányok legyőzték az olaszokat Fotó: Magyar Olimpiai Bizottság (MOB)

A magyar együttes újra simán, 14–4-re diadalmaskodott, így készülhet a hazaiak elleni fináléra. Az elődöntő megnyerésével már biztosan érmes a csapat, melynek az aranyra is jó esélye van, ugyanis a dél-koreaiakkal is megküzdött már a YOG-on, és könnyedén, 16–0-ra győzött.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.