Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Becze Eszter újabb IBU Kupa versenyt teljesített

Dobos László 2024. január 06., 20:45

Folytatódtak a sílövők nagy nemzetközi versenyei, a világkupa és az IBU Kupa. A második számú sorozatban Székelyföldet a még ifjúsági korosztályú Becze Eszter képviseli.

Becze Eszter újabb IBU Kupa versenyt teljesített
A Csíkszeredai ISK fiatal versenyzőjének a felnőttek között a tapasztalatszerzés a célja Fotó: Pinti Attila

A Németországban zajló világkupára egyetlen székelyföldi biatlonistának sem sikerült megszereznie a kvalifikációt, az év első IBU Kupa versenyén Dél Tirolban, Val Mertelloban (németül: Martell) viszont ott van azonban Becze Eszter, a Csíkszeredai ISK fiatal versenyzője, akinek a felnőttek között a tapasztalatszerzés a célja.

Olaszországban szombaton délután a 7,5 km-es sprintpróba szerepelt a programban, ahol a 80 benevezett sportoló közül Becze Eszter a 75. helyen végzett. A romániai sportolók közül Dorina Pușcariu a 67., Adelina Rîmbeu pedig a 68. helyen zárt, a magyar színeket képviselő Pónya Sára pedig a 71. lett. A próbát a norvég Maren Kirkeeide nyerte.

A férfiak 10 km-es sprintversenyén is norvég győzelem született, kereken 100 induló közül Isac Frey végzett az első helyen. A romániai sportolók helyezései: Cornel Puchianu – 10. hely, Nicolae Zichil – 57. hely, David Folea – 75. hely, Nicolae Gârbacea – 86. hely.

Becze Eszter Olaszországban marad, részt vesz a január 10–13. között Val Ridannában (németül: Ridnaun), a szintén felnőttek számára kiírt újabb IBU Kupa viadalon.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.