Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Bartalis Henrietta a 14. lett az ifjúsági snowboard-vébén

Dobos László 2024. április 07., 21:42 utolsó módosítás: 2024. április 07., 21:45

A tisztes helytállás volt a cél, és azt teljesítette a székelyudvarhelyi Bartalis Henrietta a Georgiában megrendezett ifjúsági snowboard-cross világbajnokságon. A VSK Csíkszereda sportolója a 14. helyen végzett.

Bartalis Henrietta a 14. lett az ifjúsági snowboard-vébén
Galérianézet
Székelyföldi hódeszkás-csapat a világbajnokságon. Balról jobbra Kinda Géza vezetőedző, Horvát Tamás, Bartalis Henrietta és Reisz Zoltán másodedző Fotó: FIS (Nemzetközi Sí-szövetség)

Georgia (Grúzia) volt a házigazdája április 4-7. közötta 2024-es ifjúsági snowboard-világbajnokságnak. A világ legjobb húsz éven aluli hódeszkásai Gudauriban mérték össze tudásukat, ez egy síközpont a Nagy-Kaukázus-hegységben, 2200 méter tengerszint feletti magasságban. Gudauri Grúzia fővárosától, Tbiliszitől 120 km-re északra fekszik.

A lányok versenyén 27 induló közül Bartalis Henrietta a 14. helyen végzett, míg a fiúknál Horvát Tamást 48 induló közül a 42. helyen rangsorolták.

A nyitóünnepségi felvonulás. Középen Bartalis Henrietta és Horvát Tamás Fotó: FIS (Nemzetközi Sí-szövetség)

Kinda Géza, a romániai válogatott vezetőedzője nem volt teljesen elégedett Bartalis helyezésével. „Egy kis szerencsével bekerülhettünk volna a legjobb nyolc közé, szerintem ott a helye a tanítványomnak.

Nagyon erős verseny volt. A stafétában nem indultunk, mivel az egyik edzésen Horvát Tamás letette kezét, és a válla egy kissé megrándult. Nem kockáztattunk, a sportolók egészsége mindennél fontosabb” – nyilatkozta Kinda Géza a Székely Sportnak.

Az ifjúsági snowboard-cross vb végeredménye, illetve a romániai és a magyarországi sportolók helyezései

Lányok (27 induló): 1. Lea Casta (Olaszország), 2. Noemie Wiedmer (Svájc), 3. Boirai Lisa Francesia (Olaszország), 4. Zoe Colombier (Franciaország) … 14. Bartalis Henrietta (Románia), … 25. Tóth Emma Ágnes (Magyarország).

A lányok versenyének dobogósai Fotó: FIS (Nemzetközi Sí-szövetség)

Fiúk (48 induló): 1. Leon Ulbricht (Németország), 2. Julien Tomas (Franciaország), 3. Aidan Chollet (Franciaország), 4. Samuel Sakal (Szlovákia), … 42. Horvát Tamás (Románia), … 45. Ludvig Ferenc (Magyarország).

A fiúk versenyének dobogósai Fotó: FIS (Nemzetközi Sí-szövetség)

Csapatverseny (19 induló váltó): 1. Franciaország I. csapata, 2. Franciaország II. csapata, 3. Szlovákia, 4. Csehország, … 19. Magyarország.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.