Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Barcarozsnyó csapatai nyerték a gyermek biatlonisták váltóversenyeit, a székelyföldiek lemaradtak a dobogóról

Dobos László 2024. március 06., 16:44

Hargitafürdőn befejeződött a gyermek korosztályok számára kiírt országos biatlonbajnokság. A zárónapon a váltóversenyek szerepeltek a programban, mindkét korosztályban a barcarozsnyói staféták végeztek az élen.

Barcarozsnyó csapatai nyerték a gyermek biatlonisták váltóversenyeit, a székelyföldiek lemaradtak a dobogóról
Galérianézet
Kiváló időben rendezték az utolsó nap versenyeit Fotó: Román Sí- és Biatlon-szövetség (FRSB)

Kitartott az időjárás Hargitafürdőn, jó körülmények között rendezhették meg az elmúlt napokban a két gyermek korosztály bajnokságát. Ehhez azonban kellett az emberi erő, a hozzáállás, a Csíkszeredai ISK munkaközösségének és a síbírói testületnek köszönhetően került hó a pálya minden részére.

Szerdán a váltóversenyek szerepeltek a programban, a csapatokat két lány és két fiú alkotta, a váltók minden tagja pedig két alkalommal tért be a lőtérre, egy fekvő-, illetve egy álló helyzetben leadott lövéssorozatra. A székelyföldi sportolóknak a harmadik napon nem sikerült az éremszerzés, de így is kitűnő a mérleg.

A Csíkszeredai ISK Bíró Magor révén egy-egy arany- és ezüstérmet szerzett, Györpál Csenge pedig egy bronzéremmel büszkélkedhet. A Gyergyószentmiklósi ISK egy arany- és egy ezüstéremmel zárta a bajnokságot, mindkettőt Romfeld Fanni szerezte.

A csíki klubnál Gecse Izabella, Péter Árpád, Balázs Zsolt, Kristó Loránd, Márton Szilárd és Márton Simon tanár-edzők készítik fel a fiatal sílövőket, a gyergyói klubnál pedig Fórika-Ferencz Réka, Jánosi István, Jánosi Béla, és Romfeld László oktatja a biatlont.

U13 (ifjúsági 4-es korosztály), vegyes váltó (2x3 km lányok + 2x3 km fiúk): 1. Barcarozsnyói Dinamo ISK I. csapata, 2. Barcarozsnyói Dinamo ISK II. csapata, 3. Felsőbányai ISK, … 5. Csíkszeredai ISK (Nagy-Menyhárt Noémi Hanna, Kristó Emese, Kelemen Ákos, Hajdú Gábor).

U15-ös korosztály (ifjúsági 3-as korosztály), vegyes váltó (2x4.5 km lányok + 2x 4.5 km fiúk): 1. Barcarozsnyói Dinamo ISK, 2. CSȘ Vatra Dornei, 3. Felsőbányai ISK, 4. Csíkszeredai ISK (Kelemen Nóra, Pályi Krisztina, Bíró Magor, Németh Mátyás), 5. Gyergyószentmiklósi ISK (Romfeld Fanni, Tódor Alexandra, Páll Csaba, Gál Gergő).

Ha a hóviszonyok engedik, akkor csütörtöktől vasárnapig a sportiskolások biatlonbajnokságnak lesz a házigazdája Hargitafürdő.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.