Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Imre Emil: egy végtelenül tisztességtelen olimpián vagyunk túl

Dobos László 2022. február 17., 10:54 utolsó módosítás: 2022. február 17., 11:05

A magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók a hatodik hellyel fejezték be szereplésüket a pekingi téli olimpián, miután szerdán a férfi váltó megnyerte a B döntős futamát. A csíkszeredai Imre Emil, aki a magyar válogatott technikusaként van jelen az olimpián röviden összegezte a tapasztaltakat a Székely Sportnak.

Imre Emil: egy végtelenül tisztességtelen olimpián vagyunk túl
A magyar short track válogatott. Hátul, balról jobbra: Bánhidi Ákos csapatmenedzser, Li Csul Von, Liu Shaoang, Tiborcz Dániel, Liu Shaolin Sándor, Nógrádi Bence és Krueger John-Henry, Csun Dzse Szu és Emil Imre. Elöl balról jobbra: Jászapáti Petra, Kónya Fotó: MTI/Kovács Tamás

A címvédő és világcsúcstartó magyarok – akik négy éve Phjongcshangban megszerezték Magyarország történetének első aranyát a téli játékokon – a kínai fővárosban a múlt heti elődöntőben egy rossz váltás miatt nem jutottak a nagydöntőbe, ahova öt csapat is beverekedte magát. Mivel a fináléban nem volt szabálytalanság és kizárás, így a magyarok a hatodik helyen végeztek

A magyarok minden idők legsikeresebb téli olimpiáján három érmet is szereztek:

Liu Shaoang 500 méteren győzött – ezzel ő lett az első magyar egyéni téli olimpiai bajnok –, 1000 méteren harmadikként zárt, akárcsak a vegyesváltó. Ezen kívül 1500 méteren Liu Shaoang negyedik, bátyja, Liu Shaolin Sándor pedig hatodik volt.

Fotó: Forrás: Imre Emil gyűjteménye

A csíkszeredai Imre Emil, a magyar válogatott technikusaként van jelen az olimpián: „A magyar férfi csapat pontszerző helyen végzett, most egy kicsit másabb váltásszám-sorozattal, és a végén egy nagyon szép előzéssel.

Egy végtelenül tisztességtelen és nonfair olimpián vagyunk túl, ez nem csak részünkről, hanem nagyon sok ország és vezetőségének hasonló a véleménye, és nem csak a short track-ben, hanem minden más pontozásos sport esetében. Elcsalt bírói döntések – magyarázat nélkül”

– mutatott rá Imre Emil, utalva arra, hogy a férfi gyorskorcsolyázók 1000 méteres múlt heti döntőjében Liu Shaolin Sándor megnyerte a futamot, és rövid ideig aranyérmesnek érezhette megát, utána viszont sárga lapos büntetéssel kizárták, azaz a teljes mezőny végére sorolták.

„Túl leszünk ezen, emelt fővel és becsülettel terünk haza. Büszkék lehetünk a magyar csapat és stáb teljesítményére. Most egy aranyérmet itt hagyunk, majd egyszer vissza jövünk érte” – nyilatkozta Imre Emil a Székely Sportnak. 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.