Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

„Hetedik lettem Pekingfalván!” – így zárul a rögtönzött locsolóvers

Dobos László 2022. február 18., 11:00 utolsó módosítás: 2022. február 18., 15:38

Kosz Zsolt, az olasz Young Goose Academy műkorcsolya klub székelyföldi edzője ötletes, humoros kis videót készített az egyik ígéretes tanítványával, ahol az olasz fiú magyarul beszél.

„Hetedik lettem Pekingfalván!” – így zárul a rögtönzött locsolóvers
Daniel Grassi kis segítséggel szavalta el a locsolóverset Fotó: Facebook/walter.grassi.98

A 19 éves Daniel Grassl kiválóan szerepelt múlt héten Pekingben, ahol hetedik lett a férfiak versenyén. Grassl az olasz férfi műkorcsolyasport egyik nagy ígérete, négyszeres olasz bajnok, bronzérmes volt az ifjúsági vébén, ezüstérmes a felnőtt Európa-bajnokságon, a pekingi olimpiát pedig a hetedik helyen zárta.

A csíkszeredai Kosz Zsolt elmondta, hogy előzetesen a legjobb 15 közé, jó esetben a top tízbe várták, de a hetedik hellyel minden elvárást felülmúlt. A sportoló hazautazott az olimpiáról, rögtön le is ment a jégcsarnokba edzeni, ott készült a videó, amelynek történetét Zsolt a Székelyhonnak is elmesélte.

„Éppen a hagyományokról beszélgettünk a kollégákkal, szóba jött a böjt, a húsvét és a magyar hagyományos locsolkodás is.

Danielnek én tartottam az első edzést, gratuláltam neki, és ezzel a kis versikével köszöntöttem az olimpia után.

Sokszor humorizálok velük a jégen, hogy kicsit kizökkentsem őket. A humornak köszönhetően friss oxigént tankol az agyuk, és mehet tovább a munka” – mondta Kosz Zsolt.

A Csíkszeredai ISK egykori műkorcsolyázója, majd rövid ideig edzője három éve dolgozik a Young Goose Academynál, Európa egyik legrangosabb műkorcsolyás központjánál. Ott készül a magyar ifjúsági bajnok, Papp Vivien is.

„Grassl a vezetőedzővel, Lorenzo Magrival volt kint az olimpián, a koronavírus-helyzet miatt csak egy edző kísérhette el, és természetesen ő volt! Én készülők Vivivel a 2026-os olimpiára! Egyébként Daniel Grassl a rövid program után 12. helyen állt, aztán a kűrben szétrobbantotta a táblázatot, a 4. helyen végzett, összesítésben pedig 7. lett, ami első olimpiai részvételén egy kitűnő eredmény.

Grassl amúgy egy komoly rekordot is magáénak tudhat, 15 évesen ő lett a legfiatalabb, aki versenyen ugrotta meg a négyfordulatos Lutzot”

– mesélte a Székelyhonnak Kosz Zsolt.

 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.