Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A Liu-fivérek pontszerző helyeken végeztek 1500 méteren

MTI 2022. február 09., 15:43 utolsó módosítás: 2022. február 09., 18:26

Liu Shaoang negyedik, testvére, Liu Shaolin Sándor hatodik, míg Krueger John-Henry 11. helyen végzett a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1500 méteres számában a pekingi olimpia szerdai versenynapján.

A Liu-fivérek pontszerző helyeken végeztek 1500 méteren
Liu Shaoang kevéssel maradt le egy újabb éremről Fotó: MTI/Kovács Tamás

A két Liu – akik a vegyesváltóval már szereztek bronzérmet szombaton, Liu Shaoang pedig 1000-en is harmadik volt – az A döntőben összekerült három a dél-koreaival, Li Dzsune Szeóval, a világbajnok és olimpiai ezüstérmes Hvang Te Honnal és Park Dzsang Hjukkal, továbbá az olimpiai, világ- és Európa-bajnok, vk-második, orosz Szemjon Jelisztratovval, a vb-negyedik kanadai Steven Dubois-val, a brit Farrel Treacyvel, a kazah Adil Galihmetovval és az olasz Yuri Confortolával.

A továbbjuttatások miatt rekordot jelentő tíz versenyző várta a rajtot. A bemutatásnál a Liu fivérek nagy tapsot kaptak.

A tömegben az első sorban rajtolt a két magyar, eleinte vezettek is, majd fokozatosan csúsztak vissza, voltak a 3-4., majd 5-6. pozícióban is, a hajrát pedig a 4-5. helyen kezdték. Az élen Hvang diktálta az iramot Dubois előtt, ráadásul jól összedolgoztak, tempójukat még Jelisztratov bírta, mögötte viszont kissé leszakadtak a magyarok. Az élcsoport végül ebben a sorrendben végzett a dobogós helyeken.

Mögöttük jött be Liu Shaoang negyedikként, Li pedig megelőzte az 1000 méteres döntőben kizárt, friss olimpiai csúcstartó Liu Shaolint, akinek négy évvel ezelőtti ötödik helye után így meg kellett elégednie a hatodikkal.

Liu Shaolin Sándor korábban olimpiai rekorddal jutott tovább a középdöntőbe Fotó: MTI/Kovács Tamás

A finálé a hatalmas létszám ellenére meglepően nyugodt volt, nem nagyon kellett videóznia a zsűrinek, amely nem is büntetett meg senkit.

A világkupában 17. Krueger – aki amerikai színekben négy éve 1000-en ezüstérmes volt, két napja viszont a negyeddöntőből kizárták és 14. lett – az orosz Gyenyisz Ajrapetjan, a holland Sven Roes, a belga Stijn Desmet, a japán Josinaga Kazuki és a lett Rienis Berzins ellen futotta a hatfős B finálét.

A magyar versenyző eleinte hátul haladt, majd hirtelen felment másodiknak. A többiek egyesével visszaelőzték, így megint ötödik lett, de remek hajrával előbb a harmadik, majd az első helyre ért fel,

így 2:18.059 perccel megnyerte a kisdöntőt, összesítésben pedig a 11. lett.

Pekingi játékok, rövidpályás gyorskorcsolya, férfi 1500 méter, olimpiai bajnok:
Hvang Te Hon (Koreai Köztársaság) 2:09.219 perc
2. Steven Dubois (Kanada)2:09.254
3. Szemjon Jelisztratov (Orosz Olimpiai Bizottság) 2:09.267
4. Liu Shaoang (Magyarország) 2:09.409
...6. Liu Shaolin Sándor (Magyarország) 2:09.953
...11. Krueger John-Henry (Magyarország) - B döntő 1. hely
Jászapáti negyeddöntős 1000 méteren, Kónya kiesett

A vegyesváltóval bronzérmes Jászapáti Petra futammásodikként jutott negyeddöntőbe a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres számában. Kónya Zsófia viszont egy rossz mozdulat miatt kiesett. A selejtező 32 indulóját nyolc futamba sorolták, mindegyikből az első kettő, valamint a négy legjobb harmadik került a pénteki negyeddöntőbe.

Varnyú Alex elindult a kínai fővárosba

Koronavírusos fertőzése után útnak indult a pekingi téli olimpiára a rövidpályás gyorskorcsolyázó Varnyú Alex. 

A magyar szövetség közösségi oldalának híradása szerint Varnyú két hete pozitív tesztet adott, ám tünetmentes volt és az elkülönítés alatt is edzett. Az öt, egymást követő napon negatív eredményt hozott a vizsgálata, így szerdán repülőre ült és csütörtökön csatlakozik társaihoz a kínai fővárosban. Varnyú az olimpián címvédőként rajthoz álló férfi váltóra van nevezve, a szám elődöntőjére pénteken kerül sor.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.