Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Véget ért az FK Csíkszereda női futballcsapatának magyarországi edzőtábora

Dobos László 2024. február 18., 12:39

Egy hétig Magyarországon tartotta edzéseit az FK Csíkszereda női futballcsapata. A román élvonalbeli bajnokság és kupasorozat folytatására készülő együttes két mérkőzést játszott az anyaországban.

Véget ért az FK Csíkszereda női futballcsapatának magyarországi edzőtábora
Galérianézet
Véget ért a magyarországi túra az FK Csíkszereda számára Fotó: FK Csíkszereda

A hazautazás előtt Szekszárdon léptek pályára a csíki lányok, ahol a magyar első osztályban szereplő helyi Women's FC ellen játszottak meccset. A székelyföldi együttes Magyarics Zoé találatával sokáig vezetett, a ráadásban azonban egy büntetőből szerzett találattal egyenlíteni tudott a magyar bajnokságban jelenleg a 8. helyen álló alakulat.

Fotó: FK Csíkszereda

Az FK Csíkszereda honlapja számára Kollár Péter, a csíkiak vezetőedző értékelt: "A mérkőzés elejétől magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, és próbáltuk nagy nyomás alá helyezni az ellenfél játékosait. Több egyéni hibánk volt az első 15 percben, amiből adódtak lehetőségei a hazai csapatnak. Ahogy telt az idő, a hibák is elmaradtak és egyre több helyzetet sikerült kidolgozni. Kapufa, ziccerek voltak, de nem tudtunk betalálni. Magyarics Zoé egy távoli lövésből hatalmas gólt rúgott, ez megnyugtatta a csapatot. A második félidőben is ugyanúgy folytattuk, de hiába helyzet a helyzet hátán, nem tudtunk gól szerezni, ami a végén egy büntetőből meg is bosszulta magát, így egalizált az ellenfél.

Tanulságos mérkőzés volt, nem engedhetjük meg magunknak, hogy ennyi lehetőségből ne tudjuk eldönteni a mérkőzést, de tanultunk belőle, és legközelebb már biztos vagyok benne, hogy koncentráltabbak leszünk a kapu előtt"

Fotó: FK Csíkszereda

Ez volt a csíkiak ötödik idei felkészülési mérkőzése. Korábban Marosvásárhelyen 4–3-ra legyőzték a Kolozsvári U Olimpia együttesét, majd Tatrangon 4–2-re nyertek a Konstancai Farul ellen. A magyarországi edzőtábort megelőzően 2–2-es döntetlent játszottak Temesváron a Polival, majd Csákváron 3–0-ra legyőzték a szlovák másodosztályban szereplő Komáromi FC hölgyeit.

Az FK Csíkszeredára a bajnokságban egyetlen alapszakasz-mérkőzés vár a tavaszi szezonban, március 3-án a Besztercei Gloria otthonában.

Felkészülési mérkőzés:
Szekszárdi Women's FC–FK Csíkszereda 1–1 (0–1).
Gólszerzők: Vári Viktória (90.+5, büntetőből), illetve Magyarics Zoé (27.).
FK Csíkszereda: Tankó Réka – Androniki Michalopoulou, Balázs Eszter, Bartalis Barbara, Szőke Eszter, Haraszti Fanni, Orbán Aranka, Nyéki Anna, Magyarics Zoé, Tóbik Melánia, Mitri Rita. Játszott még: Szentes Szabina, Antal Anita, Fülöp Boglárka (mindhárman a 46. perctől), Albu Erika, Balázs Csilla (mindketten a 60. perctől), Györgyicze Réka, Abos Bianka, Péter Kinga, Péter Alexandra (mind a négyen a 75. perctől). Vezetőedző: Kollár Péter

Női labdarúgó Szuperliga, alapszakasz

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Temesvári Poli
13
10
2
1
43-14
32
2
Kolozsvári U Olimpia
13
7
5
1
38-9
26
3
Konstancai Farul
13
7
2
4
42-12
23
4
FK Csíkszereda
13
6
5
2
44-15
23
5
Besztercei Gloria
13
7
2
4
32-13
23
6
Banat Girls
13
4
3
6
24-30
15
7
CSM Alexandria
13
1
1
11
10-67
4
8
Marosvásárhelyi SE
13
0
0
13
3-76
0

Az alapszakasz utolsó fordulójának (március 3.) programja: CSM Alexandria–Marosvásárhelyi Ladies SE, Besztercei Gloria–FK Csíkszereda, Temesvári Poli–Kolozsvári U és Konstancai Farul–Banat Girls.

Az FK Csíkszereda a női labdarúgó Román Kupa csoportkörében (a legjobb 12 között) is érdekelt. A csíkiak az A jelű csoportba kaptak besorolást, ahol a Kolozsvári U, a Temesvári Poli és a Banat Girls lesznek az ellenfelek.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.