Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Válogatottságot ért a bajnoki szereplés a fiatal kolozsvári kapusnak

Horváth Bálint Ottó 2024. február 02., 12:59

Behívták a román U19-es korosztályú labdarúgó-válogatott keretébe a Marosvásárhelyi SE fiatal kolozsvári kapusát. Kis Patrik alapembernek számít a harmadosztályú csapatnál, ahol ebben a szezonban kölcsönben szerepel.

Válogatottságot ért a bajnoki szereplés a fiatal kolozsvári kapusnak
Kis Patrik rögtön első számú kapussá vált a Marosvásárhelyi SE-nél Fotó: Haáz Vince

Február 4. és 7. között a fővároshoz közeli bufteai labdarúgóközpontban válogatóval egybekötött edzőtábort szerveznek a román U19-es együttes számára, ennek végén pedig felkészülési mérkőzést játszanak a másodosztályos Progresul Spartac csapatával.

Adrian Dulcea szövetségi kapitány ezt követően választja ki azokat a játékosokat, akikre számít majd márciusban, amikor a korosztályos válogatott az idei Európa-bajnokság elitkörében játszik. Ellenfelei Törökország, Németország és a tornaházigazda Horvátország lesznek, és csak a csoportgyőztes kvalifikálja magát a nyári észak-írországi rendezésű kontinensviadalra.

A hétvégén kezdődő edzőtáborba behívót kapott a harmadosztályú Marosvásárhelyi SE kolozsvári származású kapusa, Kis Patrik, aki a nyárig kölcsönben szerepel a csapatnál, hiszen a Kolozsvári U játékosa.

„A válogatottba való meghívóról a csapatom idei legelső edzésén értesültem, a kapusedzőm elmondta, hogy Adrian Dulcea szövetségi kapitány rám is számít az edzőtáborban. Ennek nagyon örültem, sokat jelent és nagy büszkeség számomra” – fogalmazott Kis Patrik a Székely Sport megkeresésére.

Hozzátette, korábban már szerepelt az U15-ös, U16-os és U17-es korosztályú válogatottban is, de most nem várt behívóra, mert egy jó ideje nem volt kerettag.

A fiatal kapus megjegyezte, az edzőtáborban megpróbálja kihozni magából a legtöbbet és minden téren segíteni az együttest, valamint nagyon reméli, hogy az elitkörös küzdelmekre is behívják a keretbe.

Meglátása szerint három nagyon erős ellenféllel kerültek össze, de mindent megtesznek annak érdekében, hogy kijussanak az Európa-bajnokságra.

Kis Patrik a jelenlegi szezon elején csatlakozott a Marosvásárhelyi SE-hez, ahol rögtön első számú kapussá vált. Mint mondta, nagyon jól érzi magát a csapatnál, a társai befogadók voltak és az edzők is az elejétől megszerették.

A teljesítményük kapcsán rámutatott, hogy a bajnokságot ugyan nagyon rosszul kezdték, sokáig csak egy pontjuk volt, de

az edzőváltás után mentálisan rendbe jöttek, sorozatban nyerték meg a meccseket, ezzel előre léptek az ötödik helyre.

Az alapszakasz végén a háromból két mérkőzés viszonylag könnyebbnek ígérkezik, és remélik, hogy sikerül bejutni a felsőházi rájátszásba.

Kis Patrik elárulta, hogy 2029-ig hosszabbított nevelőklubjával, a Kolozsvári U-val.

A tehetséges kapus hangsúlyozta, nagy büszkeség lenne számára, ha a közeljövőben a felnőtt csapatban tudna játszani, ami fontos lépést jelentene a karrierjében.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.