Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Vajdahunyadon juthat elődöntőbe a Kolozsvári CFR

Zátyi Tibor 2024. április 02., 13:55

A labdarúgó Román Kupa negyeddöntőjéhez érkeztünk, hét élvonalbeli és egy másodosztályos klub maradt versenyben. Kedden este máris kiderül az első elődöntős kiléte.

Vajdahunyadon juthat elődöntőbe a Kolozsvári CFR
A CFR-nek csak a Román Kupában maradt valós esélye az idei trófeaszerzésre Fotó: Pinti Attila

A másodosztály egyik legerősebb együtteséhez, a Vajdahunyadi Corvinulhoz látogat a Kolozsvári CFR, a találkozót kedden 19.30-tól rendezik, a Digi Sport 1 és a Prima Sport 1 élőben közvetíti.

A felsőház harmadik helyén álló CFR nem kezdte jól a rájátszást, hiszen vereséget szenvedett az Universitatea Craiovától, majd döntetlent játszott a Sepsi OSK otthonában, tetemes, tíz pontos hátránya van az éllovas FCSB-vel szemben. A másodosztályban ugyancsak a harmadik helyen találjuk Vajdahunyad csapatát, a feljutási joggal nem rendelkező Corvinul hazai pályán a Gloria Buzău elleni döntetlennel indította a felsőházat.

A vajdahunyadiak nagyon készülnek a kupacsatára, hiszen történelmi sikert érhetnek el egy továbbjutással. Legjobb eredményüket 1988-ban érték el, amikor ugyancsak negyeddöntőt játszottak, és a Dinamótól 4–2-re kaptak ki. A Kolozsvári CFR számára is létfontosságúvá vált a Román Kupa, hiszen valós esélye trófeát nyerni csak ebben a sorozatban maradt. A párharc érdekessége még, hogy a kispadokon két fiatal szakvezető ül majd, a 43 éves Florin Maxim (Corvinul) a 45 éves Adrian Mutu (CFR) segédje volt 2018-ban a Voluntari-nál.

Szerdán két meccset rendeznek. Az egyik negyeddöntő a Szuperligában kiesési rangadó is lenne, hiszen két nehéz helyzetben található csapat néz egymással farkasszemet Craiován. A 2017-es győztes és 2022-ben döntős és a Sepsi OSK-val szemben alulmaradt FC Voluntari (12. hely a Szuperligában) az FCU Craiovához látogat (14. hely), a mérkőzés 18 órakor kezdődik.

Este 9 órától erdélyi rangadó lesz, a Kolozsvári U és az FC Hermannstadt az előző kiírásban is épp a negyeddöntőben találkozott, akkor a döntőig menetelő (és ott a Sepsi OSK-val szemben alulmaradt) U 2–1-re nyert. A két együttes a Szuperliga alsóházában szerepel, az U vezeti a csoportot, a Hermannstadt két ponttal lemaradva a 10. helyen áll.

Az utolsó negyeddöntőben, csütörtökön 19.30-tól a jó formában lévő, a felsőház második helyén található Universitatea Craiova az alsóházban vitézkedő Galaci Oțelult fogadja.

A Román Kupa elődöntőit április 17-én rendezik, Corvinul/CFR–FCU/Voluntari, illetve U/Hermannstadt–Universitatea/Oțelul párosításban. A döntőt május 15-én Nagyszebenben rendezik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.