Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Utcahosszal vezeti csoportját az FK Csíkszereda U15-ös lánycsapata

Dobos László 2024. április 06., 19:58

Folytatta győzelmi sorozatát az FK Csíkszereda együttese az U15-ös korosztályú női labdarúgó-bajnokságban. Portik Helga tanítványai szombaton délben hazai pályán az FC Botoșani ellen nyertek hét gól különbséggel.

Utcahosszal vezeti csoportját az FK Csíkszereda U15-ös lánycsapata
Galérianézet
A csíkiak csapatkapitánya, Annabelle Nombot (középen, a labdával) három gólt szerzett Fotó: FK Csíkszereda

A női labdarúgó Elit Liga csoportkörének szombati mérkőzésén a székelyföldi lányok félóra után háromgólos előnyt alakítottak ki, és ezt folyamatosan növelték, a vendégeknek csak a szépítésre futotta.

Portik Helga, az FK vezetőedzője elmondta, hogy mivel a tavaszi szezon első mérkőzése volt, a lányok egy kissé stresszesebbek voltak. „Hamar gólt szereztünk, aztán mintha picit visszavettünk volna a tempóból. Az első félidő közepétől aztán feljavult a játékunk, és jöttek a helyzetek is, amiket gólokra tudtunk váltani. A szünetben sok mindent átbeszéltünk, és a második félidőben tovább javult a játékunk, jobban figyeltek egymásra és a jó helyzetfelismerésekből sikerült gólokat szerezzünk. Próbálunk folyamatosan fejlődni, hogy még jobbak legyünk" – nyilatkozta Portik Helga a klub honlapjának.

Az FK Csíkszereda U15-ös korosztályú női labdarúgó csapata. Az álló sorban jobbról az első Portik Helga edző Fotó: FK Csíkszereda

Női labdarúgás, U15-ös korosztály, Elit Liga, 3. csoport, 8. forduló:
FK Csíkszereda–FC Botoșani 9–2 (4–1).
Gólszerzők: Annabelle Nombot (2., 30. és 68.), Kádár Noémi (26., 35. és 54.), Cseke Melánia (42.), Páll Vanda (46.), Orbán Anna (62.), illetve Ana Maria Gorgan (34. és 66.)

FK Csíkszereda: Rusu Kriszta – Annabelle Nombot, Kádár Noémi, Andrea Cristina Sandu, Alexia Georgiana Zănoagă, Lénárt Nikolett (Máthé Bernadett, 55.), Juhász Anett (Kósa Ágota, 55.), Cseke Melánia, Benedek Kincső, Páll Vanda (Szőcs Szabina, 60.), Orbán Anna (Csiszer Evelin, 65.). Vezetőedző: Portik Helga.
A csoport másik mérkőzésén, korábban: Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Estera Țifești 3–3.
Az FC Botoșani–Estera Țifești (7.forduló) mérkőzés eredményét még nem hitelesítették.

Fotó: FK Csíkszereda

Az állás/ női U15-ös Elit Liga, 3. csoport
1.FK Csíkszereda 8 8 0 0 57–6 24
2.Estera Țifești 7 2 1 4 10–15 7
3.Sepsi OSK 8 2 1 5 16–46 7
4.FC Botoșani 7 2 0 5 13–29 6

A következő forduló (április 13.) programja: Estera Țifești–FK Csíkszereda és FC Botoșani–Sepsi OSK.

A 16 csapatos bajnokságban a csoportküzdelmek során két oda–visszavágós kört teljesítenek a csapatok, majd negyeddöntős párharcok következnek, ezen minden csoport első két-két helyezettje vehet részt. A döntő torna négycsapatos lesz. A mérkőzések 2x35 percesek.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.