Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Újra Kádár Zoltán vezeti a nagymúltú svájci klubot – a feljutás a cél a szezonzárón

Székely Sport 2021. május 12., 18:18 utolsó módosítás: 2021. május 12., 18:20

Két fordulóval a svájci másodosztályú labdarúgó-bajnokság vége előtt ismét a székelyföldi származású Kádár Zoltánra bízták a Grasshopper Zürich irányítását. A rekordbajnok klub célja, hogy a szezon végén kiharcolják a feljutást az élvonalba.

Újra Kádár Zoltán vezeti a nagymúltú svájci klubot – a feljutás a cél a szezonzárón
Két mérkőzés áll a rendelkezésére, hogy az élvonalba juttassa a csapatot. Archív Fotó: Kádár Zoltán gyűjteménye

A vezetőség kedden jelentette be, hogy megválnak a portugál Joao Pereira vezetőedzőtől, miután a Grasshopper legutóbbi három mérkőzését mind elveszítette a Challenge League-ben, így veszélybe került a feljutás. Két fordulóval a bajnokság vége előtt az együttes pontegyenlőséggel áll az élen az FC Thunnal, de

csak a győztes juthat fel egyenesen az élvonalba, a második helyezettre osztályozó vár.

A csapat élére szerdán az eddigi másodedző Kádár Zoltánt nevezték ki – akinek szakmai stábjában a klub két korábbi játékosa, Ricardo Cabanas és Marc Hodel található –, a tapasztalt szakember célkitűzése, hogy a kilencedik, utolsó előtti helyezett Xamax és a nyolcadik Kriens elleni, utolsó két találkozón kiharcolják a feljutást.

A háromszéki uzoni születésű Kádár Zoltán korábban két alkalommal már vezette a Svájcban 27 trófeával rekordbajnok Grasshopper Zürich gárdáját:

2015-ben rövid ideig átmeneti edző volt, akárcsak az előző, a koronavírus-járvány miatti szünetet követő bajnokság végén, amikor a harmadik helyen végeztek, és nem sikerült feljutniuk a legjobbak közé.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.