Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Történelmi csíki győzelem a női labdarúgó élvonalban

Dobos László 2022. augusztus 27., 14:17 utolsó módosítás: 2022. augusztus 27., 14:25

Győzelemmel mutatkozott be a román női labdarúgó élvonalban az FK Csíkszereda. Albu László tanítványai szombaton délben, az első 1. ligás mérkőzésükön, hazai pályán 3–2-re nyertek a CSM Alexandria ellen.

Történelmi csíki győzelem a női labdarúgó élvonalban
Galérianézet
Fotó: FK Csíkszereda

Kitűnő gyepszőnyegű pálya várta a csapatokat a csíkszeredai stadionban a 2022-2023-as idény első mérkőzésén, ahol az újonc FK Csíkszereda az elmúlt idény negyedik helyezettjét, a CSM Alexandria együttesét fogadta.

Fotó: FK Csíkszereda

Kissé görcsösen kezdte a mérkőzést a hazai csapat, az első negyedórában a román alföldiek uralták a játékot, de a folytatásban remekül kihasználta helyzeteit az FK. A 17. percben Szőke Eszter tört be a bal oldalon a 16-os területére, majd a hosszú felsőbe lőtte a labdát (1–0).

Az U17-es válogatottba is behívott 16 éves Szőke Eszter lőtte tehát a csíkiak első, történelmi gólját a román női 1. Ligában.

Fotó: FK Csíkszereda

Alig négy percre rá az eddig kapusként használt, ezen a meccsen középcsatárként pályára küldött 17 éves Tankó Réka lőtt kapura, a gólvonal felé tartó labdát a kiválóan sprintelő Szentes Szabina pedig fél méterről a hálóba lőtte (2–0).

A folytatásban Balázs Eszter két veszélyes bombát küldött a Teleorman megyeiek kapujára. Az egyik kevéssel fölé szállt, a másodikat pedig szögletre öklözte kapusuk.

A szöglet újabb csíki gólt hozott, a kapu előtti kavarodásban Tankó Réka közelről, fordulásból a hálóba lőtte a labdát (3–0).

Fotó: FK Csíkszereda

Szünet után sokkal többet támadtak a komoly tapasztalattal rendelkező vendégek, és két csíki hibát kihasználva két gólt lőttek. Előbb a 49. percben, amikor egy 20 méterről megítélt szabadrúgásnál a vendégek Valentina Petre révén meglepték a hazaiakat (3–1), majd az 56. percben az FK védelmi hibáit kihasználva Claudia Pană mintegy 10 méterről a hosszú felsőbe bombázta a labdát (3–2).

A folytatásban kiegyensúlyozott volt a játék, a vendégek közel álltak az egyenlítéshez, a 78. percben eltalálták a felső kapufát, ez volt a legnagyobb helyzetük.

A következő fordulóban (szeptember 11.) székelyföldi párharc szerepel a programban, a Székelyudvarhelyi Vasas Femina látja vendégül az FK Csíkszeredát.

Fotó: FK Csíkszereda

Női labdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 1. forduló:

FK Csíkszereda–CSM Alexandria 3–2 (3–0).

Gólszerzők: Szőke Eszter (17. perc), Szentes Szabina (21.) és Tankó Réka (41.), illetve Valentina Petre (49.) és Claudia Pană (56.),
FK Csíkszereda: Salamon Szidónia – Szentes Szabina, Berkeczi Emőke (Kristó Laura, a 73. perctől), Bartalis Barbara, Albu Erika, Nyéki Anna, Antal Anita, Szőke Eszter, Balázs Eszter (Részeg Beáta, 90.), Györgyicze Réka, Tankó Réka (Péter Kinga, 73.). Stáb: Albu László (vezetőedző), Gál Ervin (másodedző), Tőke Szilárd (erőnléti edző), Tiberiu Lung (kapusedző), dr. Bachner István (orvos).
CSM Alexandria: Andreea Rencea – Florina Feraru, Cristina Tudorache, Oana Dunmitrache, Carmen Trifu, Denisa Preda (Mihaela Radu, 88.), Claudia Pană, Iustina Rezeanu, Valentina Petre, Elena Frîncu, Mădălina Zanfir. Vezetőedző: Călin Pistolea.
Játékvezetők: Valentin Florescu, Recsenyédi Hunor Béla (mindketten Sepsiszentgyörgy), Tóth János (Kovásznaváros).

Női labdarúgó 1. Liga, 2022–2023-as szezon, alapszakasz, 1. forduló

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.