Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Szurkolócsoportok focitornája és összefogás a Sepsi OSK-ért

Dobos László 2022. augusztus 07., 14:48 utolsó módosítás: 2022. augusztus 07., 14:57

A Csíkszeredai Városnapok keretében kispályás labdarúgótornát szerveztek a székelyföldi szurkolói csoportok számára, akik közösségi összefogásra buzdítanak, ki szeretnék fizetni a Sepsi OSK labdarúgócsapatára kirótt 10 ezer eurós UEFA-büntetést.

Szurkolócsoportok focitornája és összefogás a Sepsi OSK-ért
Galérianézet
Megküzdöttek egymással a szurkolócsoportok Csíkszeredában Fotó: Veres Nándor

Negyedik alkalommal szervezték meg Csíkszeredában a székelyföldi szurkolói csoportok kispályás labdarúgótornáját. Az FK Csíkszereda sportbázisának bejáratánál álló sátortetős pályán zajlott a vetélkedő, amelyen a házigazda Lokálpatrióták mellett, a csíki hokiszurkolók, a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC kosárlabda drukkerek, a Sepsiszentgyörgyi T18 (Transylvanian Fanatics), valamint meghívottként a Székesfehérvári Videoton-drukkerek és Kézdivásárhely szurkolói csoportja vett részt.

Az eseményen jelen volt Diószegi László, a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK elnöke is, ő díjazta a szurkolói focitorna legjobbjait. Amint Tamás László „Egértől”, a csíki szurkolók vezérétől megtudtuk, amíg a torna zajlott, a szurkolói csoport másik fele részt vett a parkban megrendezett főzőversenyen, az ízes pityókás ételekből pedig mind a hat focicsapatot megvendégelték, a szurkolók zárásig a parkban maradtak és kibeszélték a „dolgokat”.

Összefogás, pénzbeli segítség a Sepsi OSK-nak

Felhívással fordultak a szurkolói társadalomhoz a csíkszeredai szurkolói csoportosulások. A kezdeményezés értelmében közösségi összefogással fizetnék ki a Sepsi OSK labdarúgócsapatára az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) által kirótt 10 ezer eurós büntetést. Véleményük szerint a szövetség jogtalanul büntette meg a sepsiszentgyörgyi futballcsapatot a szurkolói rasszistának vélt viselkedése miatt.

Az adományokat augusztus 14-ig várják banki utalással vagy Revolut-alkalmazáson. Hamarosan egy jótékonysági árverést is meg fognak hirdetni, amelyen a Sepsi-SIC női kosárlabda bajnokcsapatának aláírt mezére, az FK Csíkszereda U19-es bajnok-, kupa- és szuperkupa-győztes csapata által aláírt két labdára és a székely válogatott mezére is lehet majd licitálni.

„Az összefogás célja, hogy segítsünk a Sepsi OSK-nak és Diószegi Lászlónak kifizetni a rájuk kirótt büntetést. Elsősorban nem az anyagiak miatt kell összefognunk, hanem, hogy meg tudjuk mutatni háromszéki testvéreinknek, hogy nincsenek egyedül, és hogy teljes mértékben elítéljük az UEFA nevetséges és szégyenteljes büntetését!” – olvasható a csíkiak felhívásában.

Augusztus 14-én éjfélig 1 eurót, 500 forintot vagy 5 lejt lehet utalni az alább megadott számlaszámok egyikére

Romániai számlaszám: RO04CECEHR0108RON0531950
Tulajdonos: Gábor Félix
Magyarországi számlaszám: HU44101001322451790001006001
Tulajdonos: György Tibor
Revolut: @csanad1691
Tulajdonos: Cseke Csanád

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.