Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Félreértelmezett karlendítés miatt bűnhődik a Sepsi OSK

Székely Sport 2022. augusztus 03., 14:07 utolsó módosítás: 2022. augusztus 03., 14:22

Az európai szakszövetség megfigyelőjének jelentése szerint a háromszéki együttes drukkerei rasszista megnyilvánulása pénzbüntetést és szektorbezárást jelentenek a klubnak. Leállítják a jegyértékesítést a Djurgårdens elleni meccsre.

Félreértelmezett karlendítés miatt bűnhődik a Sepsi OSK
Módosítaniuk kell a koreográfián a szurkolóknak Fotó: Pinti Attila

A labdarúgó Konfenercia Liga második körének visszavágóját büntetőkkel nyerte, jutott tovább a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK. Az egy héttel ezelőtti, a szlovéniai Olimpija Ljubljana elleni összecsapás ezzel nem ért véget.

A Sepsi OSK közösségi oldalán tette közzé, hogy a találkozó mérkőzésmegfigyelőjének jelentése értelmében a klubot az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) 10 ezer eurós pénzbüntetéssel sújtotta, valamint azzal, hogy a csütörtöki, a Sepsi Arénában sorra kerülő, találkozón kötelesek 500 ülőhelyet szabadon hagyniuk.

„Ezzel leállítjuk a további jegyértékesítést. Ezeket a helyeket kizárólag csak gyerekek foglalhatják el. Mivel eleget kell tennünk e követelésnek, a holnapi Sepsi OSK–Djurgårdens IF mérkőzésre nem áll módunkban a megmaradt belépők értékesítése” – áll a közleményben.

Hozzáteszik, a svájci megfigyelő szerint a sepsiszentgyörgyi szurkolók a mérkőzés 34. percében a már annyira megszokott „Szentgyörgy! Szentgyörgy!” skandálással egyidőben a karjaikat a szívüktől indítva emelték a magasba – ez pedig rasszista gesztusnak számít.

A sepsiszentgyörgyi klubvezetés az UEFA első, magyarázatkérő levelére válaszként megfogalmazta, hogy ez a mozdulat mit is jelent valójában.

„Mindezt nem elfogadva, tegnap este (kedden, szerk. megj.) kaptuk kézhez a fenti büntetéseket tartalmazó levelet. Ezen levél ellen óvást nyújtunk be, de, sajnos, a további jegyeladást ettől még meg kell állítanunk.

Sajnos, volt már precedens más mérkőzésen, más csapat szurkolóinál, így azok kénytelenek voltak megváltoztatni e módját a karemelésnek – azóta szívüktől mindkét kezük emelésével mutatják a nagyvilágnak, hogy mennyire szeretik csapatukat”

– zárja a közleményt az európai kupaporondon szereplő sepsiszentgyörgyi klub.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
3 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.