Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Fennakadt a vizsgálaton, doppinggyanúba keveredett a Sepsi OSK egyik legjobbja

Székely Sport 2024. március 18., 17:54 utolsó módosítás: 2024. március 18., 18:59

Egy hónappal korábban egy bajnoki mérkőzést követően adott pozitív doppingmintát a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK labdarúgó-együttes játékosa. A klub várja a B-próbát.

Fennakadt a vizsgálaton, doppinggyanúba keveredett a Sepsi OSK egyik legjobbja
Egy hazai mérkőzés után adott pozitív mintát C. Matei Fotó: Pinti Attila

Cosmin Mateinak pozitív lett a doppingtesztje a február 4-én lejátszott Sepsi OSK–Universitatea Craiova összecsapást követően. A találkozót az oltyánok 3–1-re nyerték. A játékos 2022 nyarán csatlakozott a piros-fehér alakulathoz.

A háromszéki klub megerősítette, hogy a sportoló pozitív tesztet produkált, értesítést kapott a Nemzeti Doppingellenes Ügynökségtől arról, hogy az 5-metilhexan-2-amin nevű szert használta.

A Sepsi OSK elnöke, Diószegi László román sportportálok felkeresésére kifejtette, hogy két nappal ezelőtt érkezett a jelentés, most várják a B-próbát, amely hivatalosan is megerősíti, hogy a középpályás doppingolt, vagy sem. Hozzátette, a labdarúgó megfázással bajlódott, a gyógyszerekkel vihetett be szervezetébe olyan készítményt, amely a tiltólistán szerepel.

A 32 éves Cosmin Matei az Universitatea Craiova elleni meccs után még hat találkozón lépett pályára a Sepsi OSK színeiben. Az értesítést közvetlenül a hétvégi, FCSB elleni felsőházi rájátszás első fordulójának párharca előtt kapta kézhez, így a játékos nem került be a nevezett keretbe.

Az ügyben megkerestük Hadnagy Attila klubigazgatót, aki támogatásáról biztosította a játékost.

A középpályás a sepsiszentgyörgyiek egyik legjobbja volt a jelenlegi szezonban, komolyan hozzájárult ahhoz, hogy a csapat ott van a play-offban, 25 mérkőzésen lépett pályára és négy gólt szerzett.

0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.