Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Szuperliga-osztályozóra készülnek az udvarhelyiek

Zátyi Tibor 2024. május 21., 19:32

A női labdarúgó 2. Liga utolsó fordulója előtt matematikailag is eldőlt, hogy a Székelyudvarhelyi Vasas Femina megnyeri csoportját, így a bajnokság végén osztályozót játszik a Szuperligáért.

Szuperliga-osztályozóra készülnek az udvarhelyiek
Jó szezonja van a Vasasnak, a Román Kupában elődöntőbe jutott, megnyerte 2. ligás csoportját, és egy párharcra van a Szuperligától Fotó: Facebook/Vasas Femina FC Székelyudvarhely

A 2. Liga 1-es csoportjának 16. fordulójából elnapolt mérkőzést pótolt a hétvégén a Vasas Femina, az FCSB otthonában Horváth Anita duplájával 2–0-ra nyert. Ez a siker azt jelenti, hogy az utolsó forduló eredményeitől függetlenül a Vasas Femina megnyerte a 2. Liga 1-es csoportját – a Románvásári Sárga Rókácskák még pontszámban utolérhetik, de az egymás elleni eredmények az udvarhelyieknek kedveznek. A 2. Liga szombaton, május 25-én fejeződik be, a Vasas a Bukaresti Fair Play otthonában zárja a pontvadászatot, vélhetően akkor vehetik át a bajnoki érmeket is – írják a klub közösségi oldalán.

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) a női Szuperligába szóló osztályozó időpontját már korábban meghatározta, az első mérkőzést június 1-én, a visszavágót egy hétre rá, június 8-án fogják megrendezni. Az osztályozón a 2. Liga két csoportjának első helyezettje (1-es széria Vasas Femina, 2-es széria Szamosújvári Atletic) és a Szuperliga alsóházi rájátszásának utolsó két helyezettje, a CSM Alexandria és a Marosvásárhelyi SE vesz részt. A párosításokat és a meccsek sorrendjét a szövetség a későbbiekben hozza nyilvánosságra.

Lehet már jegyet venni a női kupadöntőre

Az FRF hétfőtől elindította a női labdarúgó Román Kupa döntőjére szóló jegyek értékesítését. Az FK Csíkszereda és a Kolozsvári U közötti finálét június 8-án 19 órától rendezik a bukaresti Diadalív stadionban (Arcul de Triumf). A jegyeket a bilete.frf.ro és a bilete.ro weboldalakon lehet megvásárolni. A legolcsóbb belépő 10 lejbe kerül, míg a VIP-szektorba 50 lejért lehet helyet váltani. A döntő napján déltől a helyszínen is lehet meg lehet vásárolni a jegyeket. Az FRF megjegyzi, hogy a 14 éven aluliaknak ingyenes lesz a belépés.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.