Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Szőke Eszterék bravúros döntetlent játszottak a svédekkel

Dobos László 2024. április 06., 21:01 utolsó módosítás: 2024. április 06., 21:06

Nagyon jó eredményt, gól nélküli döntetlent ért el a világ élvonalába tartozó svéd együttes ellen a romániai U19-es női labdarúgó-válogatott. A Bicskén megrendezett Eb-selejtezőn három székelyföldi lány tagja volt a kezdőcsapatnak.

Szőke Eszterék bravúros döntetlent játszottak a svédekkel
Galérianézet
A romániai U19-es női válogatott kezdőcsapata. 12-essel Tankó Réka kapus, 13-assal Szőke Eszter, 14-essel pedig Horváth Anita Fotó: Román Labdarúgó-szövetség (FRF)

Április 3-9. között Magyarországon rendezik az U19-es női labdarúgó Európa-bajnoki selejtező második körét. A négyes csoportban a magyar és a romániai válogatott Svédországgal és Németországgal küzd az Eb-szereplésért. Csak a csoportelső jut a július 14. és 27. között esedékes litvániai korosztályos Eb-re. A csoportból kiemelkedik Svédország és Németország, mindkettő nemzetközileg magasan jegyzett csapat. A papírforma szerint az első helyért a németek és a svédek harcolnak, Magyarország és Románia pedig az A-ligás tagság meghosszabbítását tűzte ki célul.

A német–magyar találkozó kezdőcsapatai Fotó: Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ)

Ionuț Florea, a romániai korosztályos női válogatott szövetségi kapitánya a kontinentális torna selejtezőin részt vevő keretbe behívta az FK Csíkszereda két kapusát, Tankó Rékát és Balog Boglárkát, valamint középpályását, Szőke Esztert, illetve a szintén középpályás Horváth Anitát, a Székelyudvarhelyi Vasas-Femina futballistáját.

Jelenet a német–magyar mérkőzésről Fotó: Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ)

Szombaton délután Románia Bicskén, Svédország ellen lépett pályára és gól nélküli döntetlent ért el. Értékes eredmény, hiszen a 60. perctől a romániai együttes emberhátrányban játszott, Simona Sigheartău megkapta a második sárga lapot, ezért kiállították.

Női U19-es labdarúgás, Európa-bajnoki selejtező, A7-es csoport, 2. forduló:
Svédország–Románia 0–0.
Románia: Tankó Réka – Georgiana Trandafir, Nicol Dincă Vuia, Simona Sigheartău, Teodora Serbănuţă (Varó Helga, 81.), Sonia Bumbar, Horváth Anita (Jasmine Ouatu, 62.), Isabela Lazăr (Ştefania Căşeriu, 74.), Shaira Pera (Andreea Şepeţan, 74.), Szőke Eszter, Anda Jivan. Szövetségi kapitány: Ionuţ Florea.

Fotó: Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ)

A házigazdák nem bírtak a németekkel
A magyar női U19-es válogatott szombaton Németország ellen folytatta szereplését az Európa–bajnoki selejtező minitornán. A Telki Edzőközpontban rendezett mérkőzés 6–0-s vereséggel ért véget. A háromszoros Eb-győztes Svédország után a hatszoros Eb-győztes német válogatott is legyőzte a magyar korosztályos válogatottat. Az eredmény: Németország–Magyarország 6–0 (1–0).

Fotó: Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ)

A csoport korábbi eredményei: Németország–Románia 2–0 és Svédország–Magyarország 3–0.

Az állás: 1. Németország 6 pont, 2. Svédország 4 pont, 3. Románia 1 pont, 4. Magyarország 0 pont.

A záróforduló (április 9., kedd) programja: 18.30 órától Magyarország–Románia és Németország–Svédország.
A magyar–román találkozót élőben közvetíti az M4 Sport.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.