Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Székelyföldiek a korosztályos válogatottakban

Dobos László 2022. szeptember 19., 11:21 utolsó módosítás: 2022. szeptember 19., 12:01

Románia öt korosztályos válogatottja lép pályára felkészülési vagy Eb-selejtezős mérkőzéseken a következő napokban, és mind az ötben találunk olyan játékosokat, akik a Székelyföld Labdarúgó Akadémián nevelkedtek.

Székelyföldiek a korosztályos válogatottakban
Suciu Tóni is meghívót kapott az U20-as válogatottba Fotó: Pinti Attila

Az U17-es korosztályú válogatott ezekben a napokban részt vesz a Lengyelországban zajló Syrenka-kupán, a csapatnak tagja Alex Ureche, az FK Csíkszereda hátvédje is.

Az U18-as nemzeti csapat Törökországba utazott, ahol egy négycsapatos torna keretében a házigazdák mellett Portugália és Spanyolország ellen lép pályára. A keretnek tagja Becze-Máthé Mátyás, az FK Csíkszereda kapusa is.

Az U19-es válogatott Eb-selejtező mérkőzéseket játszik Bufteán és Voluntari-ban, az ellenfelek: Lettország, Litvánia és Ausztria. Meghívót kapott Kovács Márk és Omar El-Sawy.

Az U20-as csapat idegenben Csehország, hazai pályán, Aradon pedig Németországgal játszik felkészülési mérkőzést. Ebbe a keretbe behívót kapott Suciu Tóni és Gergely Botond. Gergely jelenleg a Zalaegerszeg csapatának tagja.

Az U21-es romániai válogatott Kolozsváron edz, majd Spanyolország és Hollandia ellen játszik barátságos mérkőzést. Emil Săndoi szövetségi kapitány számít Gyenge Szilárd kapusra és Marius Corbura, utóbbi jelenleg a Puskás Akadémia csapatát erősíti. Az U21-es nemzeti csapatba két sepsiszentgyörgyi játékos is meghívót kapott: Andres Dumitrescu és Rareș Ispas.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.