Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A Sepsi OSK-ból és az FK-ból is hívtak be játékost az U21-es válogatottba

Sebestyén Ervin 2022. szeptember 18., 13:04 utolsó módosítás: 2022. szeptember 21., 18:31

Az U21-es román labdarúgó-válogatott folytatja a felkészülést a 2023-as Európa-bajnokságra, amelynek Románia és Grúzia lesz a házigazdája. Ezúttal két barátságos összecsapást játszanak, a keretbe a Sepsi OSK-ból és az FK-ból is kaptak meghívókat.

A Sepsi OSK-ból és az FK-ból is hívtak be játékost az U21-es válogatottba
Két Sepsi OSK-játékos is bekerült az U21-es válogatottba Fotó: Pinti Attila

A korosztályos nemzeti csapatban bizonyítási lehetőséget kap a szentgyörgyi alakulatból Andres Dumitrescu, valamint Rareș Ispas, mindketten a védelemben szoktak elhelyezkedni. Dumitrescu korábban egyszer már játszott az U21-es válogatottban, míg Ispas már kétszer is magára húzta a címeres mezt.

Szintén a keretben kapott helyet az FK Csíkszereda játékosa, Gyenge Szilárd. Korábban már két barátságos mérkőzésen őrizte az U21-es nemzeti csapat kapuját, ezalatt három gólt kapott és egyszer érintetlenül tartotta a hálót.

A román U21-es válogatott szeptember 23-én lép pályára a spanyolok ellen, majd négy nappal később a hollandokkal szemben bizonyíthatnak. Mindkét mérkőzést Kolozsváron rendezik.

A román U21-es labdarúgó-válogatott kerete:

Kapusok: Robert Popa (U Craiova 1948), Hindrich Ottó (Kisvárda), Gyenge Szilárd (FK Csíkszereda);
Védők: Andres Dumitrescu (Sepsi OSK), Andrei Coubiș (AC Milan, Olaszország), Bogdan Racovițan (Rakow, Lengyelország), Victor Dican (FC Botoșani), Radu Drăgușin (Genoa, Olaszország), Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Valentin Țicu (Petrolul), Rareș Ispas (Sepsi OSK);
Középpályások: Mihai Lixandru (CS Mioveni), Vlad Pop (CS Mioveni), Constantin Grameni (Konstancai Farul), David Miculescu (FCSB), Antonio Sefer (Rapid), Alexandru Ișfan (FC Argeș), Octavian Popescu (FCSB), Alexi Pitu (Konstancai Farul), Claudiu Petrila (Kolozsvári CFR), Damian Isac (Aradi UTA), Marius Corbu (Puskás Akadémia);
Támadók: Jovan Marković (Universitatea Craiova), Daniel Birligea (Kolozsvári CFR), Louis Munteanu (Konstancai Farul).
Szövetési kapitány: Emil Săndoi.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.