Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Mégsem lesz székelyföldi párharc a női kupaelődöntőben

Dobos László 2024. május 08., 18:33 utolsó módosítás: 2024. május 08., 21:08

Lezárult a női labdarúgó Román Kupa csoportköre, amelyből mindkét székelyföldi együttes továbbjutott. Habár előzetesen úgy tűnt, a legjobb négy között egymás ellen játszanak, Temesvár meglepő eredménye megváltoztatta a párosításokat.

Mégsem lesz székelyföldi párharc a női kupaelődöntőben
Örülnek az FK Csíkszereda lányai. A bajnokság után a Román Kupában is bejutottak a legjobb négy közé Fotó: FK Csíkszereda/ Gábor István Gábor

Nagyiklódon, a Kolozsvári U otthonában vendégszerepelt szerdán délután az FK Csíkszereda a női labdarúgó Román Kupa csoportkörének zárómérkőzésén, ahol az egygólos vereség is elődöntőt ért a csíki lányoknak, ez az eredmény a kolozsváriakat is továbbjuttatta a csoportból.

Így a csoport másik meccse tét nélkülivé vált és a Temesvári Poli nagy meglepetésre csak 1–1-es döntetlent játszott a Banat Girlsszel, ez azt jelenti, hogy Kolozsvár nyerte a csoportot és az FK lett a második – az egymás elleni meccs eredménye miatt.

A műtét miatt a tavaszi szezont kihagyni kényszerülő Tóbik Melánia mellett a székelyföldi együttesben a csapatkapitány Antal Anita sem játszhatott, de ennek ellenére a csíkiak a mérkőzés elején Balázs Csilla révén megszerezték a vezetést. Erre hárommal válaszoltak a kolozsváriak, a hajrában azonban Herczeg Andrea találatával szépített az FK Csíkszereda, és ezzel csoportelsőként végzett.

Női labdarúgó Román Kupa, A csoport, 3. forduló:

Kolozsvári U Olimpia–FK Csíkszereda 3–2 (2–1).

Gólszerzők: Mihaela Ciolacu (18.), Carolina Țabur (32.) és Sonia Bumbar (60.), illetve Balázs Csilla (7.) és Herczeg Andrea (76.).

Kolozsvári U: Samantha Blazek – Delaney Lindhal, Maria Stamate, Simona Sigheartău, Varró Helga, Sonia Bumbar, Mihaela Ciolacu, Ioana Bălăceanu, Daiana Oneț, Carmen Marcu, Carolina Țabur. Cserejátékosok: Briana Brici, Rebeca Neagu, Adina Borodi, Mara Bâtea, Florentina Iancu, Mikhaela Johnson, Adina Giurgiu. Stáb: Liviu Ivasuc (vezetőedző), George Niga (kapusedző), Carina Ciurean (kinetoterapeuta), David Damian (erőnléti edző).
FK Csíkszereda: Tankó Réka – Albu Erika, Haraszti Fanni, Balázs Eszter, Androniki Mikalopulu, Balázs Csilla, Orbán Aranka, Herczeg Andrea, Szőke Eszter, Magyarics Zoé, Mitri Rita. Cserejátékosok: Balog Boglárka, Böröcz Bettina (kapusok), Szentes Szabina, Bartalis Barbara, Nyéki Anna, Péter Alexandra, Fülöp Boglárka, Péter Kinga, Györgyicze Réka. Stáb: Kollár Péter (vezetőedző), Nagy Noémi (másodedző), Ferencz Levente (kapusedző), Kósa Zsombor (orvosi asszisztens), Gál Ervin (a csapat képviselője).
Játékvezetők: Kémenes Norbert és Daniel Ștefan Lar (mindketten Nagybánya), Cristian Gheorghe Mureșan (Kapnikbánya).
Simán nyert a Vasas Femina

Harmadik kupamérkőzésén is magabiztosan győzött a női labdarúgó 2. Liga 1. csoportjának éllovasa, az Székelyudvarhelyi Vasas Femina, amely szerdán délután négy góllal múlta felül a harmadosztályú csoportját már megnyerő, és ősztől a másodosztályban induló Craiovát.

Női labdarúgó Román Kupa, csoportkör, C csoport, 3. forduló:

Székelyudvarhelyi Vasas-Femina–Craiovai U 5–1 (2–0).

Gólszerzők: Toásó (21.), Krall (38.), Török (54.), Sólyom (69.) és Mezőssy, illetve Zamfir (70.).
Vasas Femina: Lengyel – Sinka, Zănoagă, Benczédi, Krall, Horváth, Duda, Sólyom, Toásó, Mezőssy, Török. Cserék: Cáceres (46.), Szabó (46.), Balázs (79.), Boros (79.), Bódi (84.).

A B jelű csoportból a csíkszeredai Salamon Szidónia kapust is foglalkoztató Besztercei Gloria jutott tovább, amely ugyancsak szerdán 2–0-ra nyert a CSM Alexandria otthonában. A továbbjutás szempontjából tét nélküli Marosvásárhelyi SE–Konstancai Farul találkozón a hazaiak meglepően könnyedén nyertek 5–1-re, ez volt .

Jövő héten rendezik az elődöntőket

Az A csoportból az első két helyezett jutott tovább, a B és C jelű csoportokból pedig csak az első helyen végzettek. Az elődöntő párosítása: Kolozsvári U–Székelyudvarhelyi Vasas Femina és FK Csíkszereda–Besztercei Gloria. Az elődöntős párharcokat május 15-én 17.30-tól rendezik, a női kupadöntőt pedig június 8-án, a bukaresti Arcul de Triumf stadionban.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.