Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Răzvan Burleanu maradt az egyetlen jelölt

Sebestyén Ervin 2022. március 31., 12:35

Választásokra készülnek a Román Labdarúgó-szövetségnél (FRF), a három jelentkező iratcsomójából azonban kettőt visszadobott az ellenőrző bizottság, így a jelenlegi elnök, Răzvan Burleanu maradt az egyetlen jelölt.

Răzvan Burleanu maradt az egyetlen jelölt
Meglehet a harmadik mandátuma is Fotó: FRF

Kevesebb mint két hét múlva, április 12-én választanak elnököt a Román Labdarúgó-szövetség élére, a pozícióért hárman szálltak harcba: Burleanu mellett Sorin-Victor Răducanu és Gabriel Barbu Șeitan. Utóbbi kettő jelentkezését azonban visszadobta a benevezéseket elbíráló bizottság, a két jelölt pedig nem élt a fellebbezési lehetőségével.

Az ellenfél nélkül maradt Burleanut 2014 márciusában választották meg az FRF elnökének, akkor Vasile Avram, Gheorghe Chivorchian és Sorin Răducanu volt még jelölt. 2018-ban ismét ő nyerte a választásokat, és könnyen elképzelhető, hogy a harmadik mandátumát kezdheti el hamarosan.

A szövetség idevágó szabályozása szerint egy személy legfeljebb három mandátumon át töltheti be az elnöki tisztséget. „Ez lesz a harmadik ciklusom. Az alapszabályzat szerint ez a maximum, ezt csak a közgyűlés módosíthatja.

Azt szeretném, hogy a román labdarúgás az elkövetkezendő években sokkal jobb elnököt tudjon kinevelni, mint amilyen én voltam”

– mondta Burleanu egy hónappal ezelőtt, amikor benyújtotta a jelölési iratcsomóját.

Az FRF elnökválasztását április 12-én tartják, a helyszín a Nemzeti Aréna lesz.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.