Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Emelt fővel búcsúzott a Román Kupától a címvédő Sepsi OSK

Zátyi Tibor 2023. december 07., 19:22

Habár számára már nem volt tétje, nem adta fel előre a Petrolul Ploiești elleni Román Kupa-meccset a Sepsi OSK, csütörtökön délután hátrányból fordítva végül 2–2-es döntetlent játszott, így csoportjában a negyedik helyen végzett.

Emelt fővel búcsúzott a Román Kupától a címvédő Sepsi OSK
Két ponttal zárt a csoportkörben a Sepsi OSK Fotó: Pinti Attila

A Sepsi felforgatott kezdővel futott ki Ploiești-en idei utolsó kupameccsére, a találkozó sűrű havasesőben kezdődött. A továbbjutásért harcoló Petrolul volt veszélyesebb az elején, a Sepsi először Damașcan révén veszélyeztetett a 20. percben. Ezután azonban a hazaiak betaláltak, a játékrész felénél Musi egy szép kombináció végén lőtt a bal alsóba.

A gól megzavarta az OSK-t, hiszen a középkezdést követően a kitámadó Petrolul miatt Păun túlságosan erősen passzolt haza, szinte meglepte a kapujából kimozdult Moldovant – a szögletből pedig Omrani szinte gólt lőtt.

A Sepsi ekkor kissé kedvtelenül játszott, látszott, hogy számukra nincs tétje a meccsnek, a Petrolul pedig próbálta megszerezni a számukra megnyugtató második gólt, így a játék alakulásával szemben jött a vendégek egyenlítése: a szünet előtt Ion Gheorghe jobboldali ívelését Rondon csúsztatta meg, a hosszú oldalon Ciobotariu érkezett és a hatos vonaláról a hálóba lőtt.

A szünetet követően rögtön fordított Bernd Storck alakulata: egy szögletet követően Rondon közeli fejesét még Zima védte, a felszabadítás után Ion Gheorghe elé került a labda, aki húsz méterről kapásból lőtt a hálóba.

A Petrolul az eredmények alakulásának köszönhetően még így is továbbjutásra állt, ám próbálta sorsát nem a csoport többi meccsének alakulására bízni, ám Moldovan jól védte az OSK kapuját. Egészen a 63. percig, amikor egy hazai szabadrúgást követően bealudt az OSK védelme, és Huja közelről fejelt a hálóba.

Az egyenlítést megelőzően hármat cserélt a Petrolul, a gólt követően ugyancsak hármat Storck, Oteliță, Alimi és Safranko érkezett, de az egyenlítést követően nem tudott ismét felpörögni az OSK, a Petrolul uralta a meccset. Igaz, passzívan, és habár többet tett a győztes gólért és így a továbbjutásért, nem tudott betalálni, ez pedig végül a Prahova megyeiek kupabúcsúját is jelentette, mivel a Hermannstadt a hosszabbításban szerzett góllal nyert a Chindia Târgoviște otthonában, így jobb gólkülönbséggel megelőzte a Petrolult, és a Vajdahunyadi Corvinullal, amely kiütéssel nyert Pécskán, továbbjutott a negyeddöntőbe.

Az OSK legközelebb kedden játszik, egyáltaáln nem könnyű meccs vár a fiúkra a Szuperligában, hiszen a Galaci Oțelul otthonába látogatnak.

Labdarúgó Román Kupa, csoportkör, A csoport, 3. forduló
Petrolul Ploiești–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 2–2 (1–1)
gólszerzők Musi (24.), Huja (63.), illetve Ciobotariu (45.), Gheorghe (48.)
Sepsi OSK: Moldovan – Oroian (Oteliță, 66.), Dobozi (Varga, 46.), Ciobotariu, Kecskés – Gheorghe (Alimi, 66.), Păun, Ștefan – Rondon, Damașcan (Safranko, 66.), Kallaku (Grigore, 90.). Vezetőedző: Bernd Storck.

Chindia Târgoviște–FC Hermannstadt 0–1 (0–0),
Pécskai Progresul–Vajdahunyadi Corvinul 0–6 (0–3).

A csoport végeredménye: 1. Vajdahunyad 9 pont, 2. Hermannstadt 7 (8–1), 3. Petrolul 7 pont (6–2), 4. Sepsi OSK 2, 5. Chindia 0 (0–5), 6. Pécska 0 (1–14).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.