Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Rekordszámú mérkőzést játszik ebben a szezonban a Kolozsvári CFR

Székely Sport 2023. január 01., 13:57

A bajnoki címvédő Kolozsvári CFR labdarúgócsapata rekordot dönt ebben a szezonban a lejátszott mérkőzések számának tekintetében. Az erdélyi klub legkevesebb 61 találkozón lép pályára, ennyit még egyetlen romániai együttes sem játszott egy idény alatt.

Rekordszámú mérkőzést játszik ebben a szezonban a Kolozsvári CFR
Mario Camoraék már lejátszottak egy bajnokságnyi meccset, de a szezon hátralévő részében további kemény küzdelmek várnak rájuk. Korábbi felvétel Fotó: Pinti Attila

A kolozsváriak július és december között nem kevesebb, mint 39 mérkőzést játszottak a Szuperligában, a Román Kupában, a Szuperkupában, a Bajnokok Ligájában és a Konferencia Ligában.

A 2022–2023-as szezonban még három fronton érdekeltek: a bajnokságban a második helyről várják a folytatást, a kupában bejutottak a negyeddöntőbe, míg a harmadik számú európai kupasorozat tizenhatoddöntőjében az olasz Lazióval csapnak össze.

Az idény végéig még legkevesebb 22 találkozón lépnek pályára, így összesen 61 összecsapáson érdekeltek, de ez a szám még nőhet is!

A Kolozsvári CFR ezzel az elképesztő meccszámmal megdönti a Bukaresti Steaua (jelenlegi FCSB) a 2014–2015-ös szezonban felállított rekordját, amikor a fővárosiak 58 mérkőzéssel zártak, elhódították a bajnoki címet az 1. Ligában, illetve megnyerték a Román Kupát és a Ligakupát – mutat rá a gsp.ro portál. 

A legutóbbi öt évben román bajnok kolozsvári klub ráadásul akár a Real Madridot is megelőzheti a mostani szezonban lejátszott meccsek tekintetében. A Bajnokok Ligája címvédője ugyanis legtöbb 62 mérkőzéssel zárhat, miközben a CFR, ha bejut a Román Kupa döntőjébe, 63 találkozót játszik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.