Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Radu Drăgușin lett a legdrágább román játékos, az angol élvonalban folytatja

Sebestyén Ervin 2024. január 11., 10:17

A mindig jól értesült Fabrizio Romano tényként kezeli Radu Drăgușin átigazolását a Tottenham Hotspur együtteséhez. A fiatal román védő a nyáron igazolt a Genoa csapatához, ezúttal viszont elhagyja Olaszországot.

Radu Drăgușin lett a legdrágább román játékos, az angol élvonalban folytatja
Radu Drăgușin rendkívül jól teljesített a Genoában Fotó: Facebook/Genoa CFC

Az olasz sportújságíró állítása szerint a londoni gárda 30 millió eurót fizet majd a 21 éves bekk játékjogáért. Radu Drăgușin a teljes profi karrierjét Olaszországban töltötte, a Juventus akadémiáján nevelkedett, majd megfordult a Salernitana és Sampdoria együttesénél is. 2023 nyarán a Genoához igazolt, ahol rendkívül jól teljesített, a szezonban 22 tétmeccsen lépett pályára.

Miután a genovai klubhoz igazolt mindössze három védőnek nőtt nagyobbat az értéke, mind a bukaresti születésű labdarúgónak, 3,5 millóról 20 millió euróra ugrott.

Mivel a Tottenham harmincat fizetett érte, így ő lett minden idők legdrágább román játékosa.

Román játékosok a Premier League-ben

Az idei angol élvonal kiírásában szerepel már egy román labdarúgó, Ionuț Radu személyében, aki a Bournemouth kötelékébe tartozik. Az elmúlt tíz évben egyébként mindössze hat játékos fordult meg a PL-ben: Florin Andone (Brighton), Vlad Chiricheș (Tottenham), Florin Gardoș (Southampton), Costel Pantilimon (Manchester City, Sunderland, Watford), Răzvan Raț (West Ham) és Gabriel Tamaș (West Bromwich Albion).

A romániai játékosok listája, akik még korábban játszottak az angol élvonalban: Cosmin Contra (West Bromwich Albion), Ilie Dumitrescu (Tottenham, West Ham), Viorel Moldovan (Coventry), Adrian Mutu (Chelsea), Dan Petrescu (Sheffield Wednesday, Chelsea, Bradford City, Southampton), Gică Popescu (Tottenham), Florin Răducioiu (West Ham), valamint Ionel Ganea (Wolverhampton).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.