Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Plusz két csapat a 2. Liga új kiírásában, ezzel több lesz a meccs is

Józsa Csongor 2024. június 06., 18:43

Majdnem teljes a soron következő labdarúgó-másodosztály mezőnye. A szakszövetség változtatott a versenykiíráson, a lebonyolítás viszont nagy vonalakban megmarad.

Plusz két csapat a 2. Liga új kiírásában, ezzel több lesz a meccs is
A lebonyolítás nagyrészt a régi, a mezőny népesebb lesz a labdarúgó 2. Ligában Fotó: Pinti Attila

Két csapattal több lesz a labdarúgó 2. Liga 2024–2025-ös idényében. A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) döntése alapján nem öt, hanem hat együttes jut fel a harmadosztályból. Szerdán járt le a 3. ligás klubok számára az osztályozó, a Metalul Buzău, a CS Afumați, az AFC Câmpulung Muscel, a Nagyváradi FC és a Nyárádtői Unirea szerezte meg ezeken a másodosztályos tagságot.

Még négy gárda közül egynek – az osztályozókon alulmaradtak közül – van esélye, hogy odaérjen a 2. Ligába (SCM Râmnicu Vâlcea, CSM Focșani, Bukaresti Dinamo SK és az SK Győröd).

A Román Labdarúgó-szövetség azt is bejelentette, hogy a soron következő szezonban a másodosztály alapszakasza továbbra is körmérkőzéses formában zajlik. Azaz, minden csapat egyszer játszik egymással, visszavágó nélkül, 21 forduló alatt tudják le ezt – idén játéknap volt. Ezt követően is nagyrészt megmarad az előző rend, az első hat helyezett a felsőházban a feljutásért harcol tovább. Az alsóházban két nyolccsapatos csoportot alakítanak ki.

Több lesz a meccs az alapszakaszban Fotó: Pinti Attila

A play-offban az első két helyezett közvetlenül feljut az élvonalba, míg a harmadik és negyedik a Szuperliga két gárdájával játszik osztályozót – akárcsak idén.

Ami a kiesést illeti, a 3. Ligába a play-outok utolsó két helyezettje, összesen négy gárda esik ki, míg a hátulról harmadikok az eddigiekhez hasonlóan egy selejtezőmeccset játszanak a bennmaradásért.

„A versenyrendszer változásának következtében megnőtt a mérkőzések száma, az alsóházi csapatoknak hárommal, a felsőháziaknak pedig kettővel több mérkőzésük lesz. Így a versenyszünet is rövidebb lesz. Ugyanakkor az együttesek számának növekedése a merítési bázist is növeli az ifjúsági válogatottak számára” – jegyzi meg az FRF a hivatalos honlapján.

Hozzáteszik, megvizsgálták más országok második ligáit, kiderült, hogy Romániában a mérkőzések száma alacsonyabb, mint más, vásárlóerő és éghajlat szempontjából hasonló térségekben.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.