Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Minél hosszabb ideig megragadna a 2. Ligában a nyárádtői labdarúgóklub

Horváth Bálint Ottó 2024. június 06., 16:26 utolsó módosítás: 2024. június 06., 16:27

Fennállásának hatodik évében a Nyárádtői Unirea kiharcolta a feljutást a labdarúgó 2. Ligába, miután megnyerte a Besztercei Gloria elleni osztályozó döntőjét. Adrian Pop klubelnökkel a csapat szenzációs szezonjáról és a folytatásról beszélgettünk.

Minél hosszabb ideig megragadna a 2. Ligában a nyárádtői labdarúgóklub
Galérianézet
A 3. Liga egyik bajnoka a Nyárádtői Unirea Fotó: Haáz Vince

Népes hazai közönség előtt jutott fel a másodosztályba szerdán késő délután a nyárádtői együttes, amelynél a csapatkapitány Victoraș Astafei nyerőember volt, aki csakúgy, mint a 2–2-es döntetlennel végződött idegenbeli első mérkőzésen, a visszavágón is duplázott, ráadásul mind a négy gólját fejjel szerezte.

Mindkét találkozó nagyon látványos volt, úgy gondolom a tapasztalat és a csapategység döntött a mi javunkra ebben a párharcban. Óriási teljesítményt hajtottunk végre.

Victoraș Astafei pedig szenzációs volt, leírhatatlan, hogy négy gólt szerzett fejjel a döntő két meccsén, de természetesen a társainak is nagy szerepe volt abban, hogy betaláljon. Egy olyan játékos, aki a második fiatalságát éli a csapatunknál” – fogalmazott a Székely Sport megkeresésére Adrian Pop klubelnök.

A csapat szezonbeli meneteléséről megjegyezte, hogy az alapszakasz utolsó fordulójában biztosították be helyüket a felsőházi rájátszásban a Medgyes elleni győzelmüknek köszönhetően, amelyet aztán a play-off nyitányán újra megvertek, és onnantól kezdve végig a második helyen álltak. A felsőházi rájátszás végén pedig a nyolc pontos különbség a csoportgyőztes Beszterce és közöttük csalóka volt, mivel a két csapat nagyjából azonos szintet képvisel, ráadásul az egymás elleni mérkőzéseken is kiegyenlített volt a küzdelem.

Victoraș Astafei négy gólja döntötte el a Gloria elleni párharcot Fotó: Haáz Vince

Sokat segített nekünk az, hogy a rájátszás végéig, az utolsó három fordulóig téttel bíró meccseken és nyomás alatt játszottunk,

ellentétben az osztályozó elődöntőjében búcsúztatott Zilahi SCM-vel, amely a play-off elejétől biztos volt az első hely megszerzésében” – mutatott rá Adrian Pop, aki köszönetet mondott mindenkinek, aki hozzájárult ehhez a kiemelkedő eredményhez, a jelenlegi szakvezetés mellett a csapat korábbi vezetőedzőjének, Flavius Sabăunak, valamint a város polgármesterének, aki minden körülményt biztosított számunkra, enélkül ugyanis semmire nem jutottak volna.

A klubvezető kiemelte, hatalmas dolgot vittek véghez, figyelembe véve azt, hogy milyen csapatokat és nagyvárosokat hagytak maguk mögött ebben a szezonban.

Nyárádtőn és a környező falvakban nagyon boldogok a szurkolóink, a 2. Ligába jutással pedig felhelyeztük a várost a romániai labdarúgás térképére. Örvendünk, hogy mi képviselhetjük Maros megyét még magasabb szinten, az első számú klub vagyunk a térségben.

Sajnos a megyeszékhelynek nincs csapata az első két osztályban, pedig egyértelműen az élvonalban lenne a helye” – nyomatékosította.

Adrian Pop közölte, a feljutással hatalmas dolgot vittek véghez Fotó: Pixel Prosport

Adrian Pop elárulta, hogy előre terveztek, és már a rájátszás kezdete előtt egy-két, vagy akár három éves szerződést írtak alá a keret játékosainak majdnem 95 százalékával.

A folytonosságra alapozunk, a tapasztalt labdarúgók mellett a keretünk nagy része fiatal és szép jövő áll előttük, idővel pedig magasabb szintet fognak képviselni.

Egyáltalán nem lesznek nagy változások, hiszen a mostani játékosok bizonyították, hogy mire képesek, esetleg három-négy, vagy öt igazolással kiegészítjük a keretet” – jegyezte meg a Székely Sportnak.

A klubelnök közölte azt is, hogy a szezon befejeztével lejárt az együttest sikerre vezető Florentin Petre vezetőedző szerződése, de elvileg ő is folytatja a csapat élén, a következő napokban tárgyalnak vele a hosszabbításról.

A keret játékosainak majdnem 95 százalékának szerződése van a másodosztályú idényre Fotó: Haáz Vince

Ami a nagy kihívásokkal teli következő szezont illeti, Adrian Pop elmondta, minden mérkőzést úgy vesznek, mint egy ünnepet, örülni fognak, hogy a másodosztályban játszhatnak. „Biztos vagyok abban, hogy mindegyik ellenfélnek, amely Nyárádtőre érkezik, nehéz dolga lesz velünk. Azt szeretnénk, hogy minél több nézőt kicsalogassunk a stadionba, akik látványos meccseket nézhessenek.

Természetesen a célkitűzésünk az, hogy elkerüljük a kiesést, és lehetőleg minél hosszabb ideig maradjunk a 2. Ligában”

– vetítette előre.

Megtudtuk, hogy a másodosztályú bajnokságban való szerepléshez szükséges feltételeknek eleget téve a következő időszakban infrastrukturális fejlesztések várhatók a klub sportbázisán. Az elnök ismertette, hogy egy új lelátót építenek, míg a meglévő fő lelátó két oldalán további ülőhelyeket alakítanak ki, így végül 4000 néző befogadására lesz alkalmas a stadion, a munkálatoknak pedig idejében nekifognak, hogy minél hamarabb végezzenek.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.