Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Össztűz alá került Kovács István az olasz BL-párharc után

Székely Sport 2023. április 15., 17:52 utolsó módosítás: 2023. április 15., 17:56

A nagykárolyi játékvezető fújta a sípot a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének szerdai első mérkőzésén, amelyen a Milan 1–0-s előnyt szerzett a Napolival szemben. Az olasz sportsajtó azóta folyamatosan kritizálja Kovács Istvánt a bíráskodása miatt.

Össztűz alá került Kovács István az olasz BL-párharc után
Kovács István több megkérdőjelezhető döntést hozott a Napoli ellen – véli az olasz sportsajtó Fotó: UEFA

Napokkal az olasz párharc első meccse után sem tér napirendre az olasz sportsajtó, főleg a Nápolyban megjelenő lapok nem kímélik az erdélyi bírót, aki meglátásuk szerint több megkérdőjelezhető döntést hozott a Napoli ellen.

Az Il Mattino „a pályán leggyengébbnek” nevezte Kovács Istvánt, akinek azt rótták fel, hogy túl könnyen állította ki a kameruni Andre Zambo Anguissát, illetve adott sárga lapot a dél-koreai Min-Jae-Kimnek, így ők nem játszhatnak a visszavágón. Ami pedig kiverte a biztosítékot a Napoli szimpatizánsoknál az az volt, hogy a Milan portugál támadója, Rafael Leao letörte a szögletzászlót, ezért pedig nem kapott sárga lapot Kovács Istvántól, aki a Milan játékosaival túlságosan elnéző volt.

A Napoli Piu nevű lap pedig megkérdőjelezte a nagykárolyi bíró alkalmasságát ezen a szinten, és nem értik, hogyan vezethet negyeddöntőt a Bajnokok Ligájában, ezért pedig magyarázatot várnak az UEFA játékvezetői bizottságától, amelynek éppen olasz a vezetője. Az olasz újságírók azt állítják, hogy Kovács István tevékenységét nem nézte jó szemmel Roberto Rosetti, aki egyáltalán nem volt elégedett a teljesítményével, és emiatt fontolóra veszi, hogy delegálja vagy nem a Bajnokok Ligája idei szezonjának végére.

A Napoli heves természetükről ismert szurkolói pedig azzal fenyegetőznek, hogy beperelik az UEFA-t, de a játékvezetőt is a bíróságra fogják hívni, akit a csapatuk vereségéért okolnak. A helyi sajtó szerint a szurkolók 150 millió eurós kártérítést követelnek az európai szövetségtől.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.