Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Összejöhet a Székelyudvarhely–Csíkszereda elődöntő a női labdarúgó Román Kupában

Dobos László 2024. május 08., 11:33

Zárul a női labdarúgó Román Kupa csoportköre. Szerdán délután a továbbjutásért küzdő FK Csíkszereda a Kolozsvári U otthonában vendégszerepel, a Székelyudvarhelyi Vasas Femina pedig a Craiovai U együttesét fogadja saját közönsége előtt.

Összejöhet a Székelyudvarhely–Csíkszereda elődöntő a női labdarúgó Román Kupában
A 2023-2024-es szezonban még nem játszott egymás ellen Csíkszereda és Székelyudvarhely női felnőtt futballcsapata. Utoljára 2023. májusában volt Vasas-Femina–FK Csíkszereda mérkőzés Fotó: László Ildikó

A női labdarúgó Román Kupa csoportkörében, a legjobb 12 között három székelyföldi együttes szerepel, az FK Csíkszereda, a Székelyudvarhelyi Vasas Femina és a Marosvásárhelyi SE. Közülük a csíki és az udvarhelyi csapat vezeti a maga kvartettjét, és ha megőrzik pozícióját, akkor egymás ellen játszanak majd a sorozat elődöntőjében.

Időrendi sorrendben, a székelyföldi csapatok közül elsőként a Vasas Femina lép pályára, 14 órától a 3. Liga 2-es csoportjának éllovasát, a Craiovai U együttesét fogadja az udvarhelyi műfüves pályán. A C jelű kvartettben a Hargita megyei együttes mindkét eddigi mérkőzését megnyerte, a Bukaresti Rapidot 4–2-re, a Nagyváradi United Bihor alakulatát pedig 10–0-ra győzte le. Az udvarhelyieknek egy döntetlen is elég a csoportelsőséghez.

Fotó: László Ildikó

Az A csoportban szerepelő FK Csíkszereda szintén mindkét összecsapása után győztesként hagyta el a gyepet a kupasorozatban, előbb a Temesvári Polit idegenben 2–0-ra, a Banat Girls csapatát pedig hazai pályán 6–0-ra győzte le. A csíki lányok szerdán 15 órától Nagyiklódon, a Kolozsvári U otthonában vendégszerepelnek, és szintén egy döntetlenre van szükségük a csoportelsőséghez.

A harmadik, B jelű csoportban a CSM Alexandria–Besztercei Gloria találkozón dől el a továbbjutó kiléte. A sereghajtó Marosvásárhelyi SE-nek már nincs esélye a továbbjutásra, miután mindkét eddigi csoportmeccsét elveszítette (a Besztercei Gloriától 6–2-re, a CSM Alexandriától 5–0-ra kapott ki), így szerdán 18 órától a víkendtelepi pályán tét nélküli találkozón fogadja a Konstancai Farult.

A továbbjutásról
A csoportokban mindenki egy-egy mérkőzést játszik mindenkivel. Az A csoportból az első két helyezett jut tovább, a B- és C jelű csoportokból pedig csak az elsők. Az elődöntő párosítása: A csoport 1. helyezettje–C csoport 1. helyezettje és A csoport 2. helyezettje–B csoport 1. helyezettje.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.