Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Őrült meccsen győzött, bezsebelte a Kovászna megyei futballkupát az Árkosi SE

Sebestyén Ervin 2024. május 15., 19:31

Lejátszották szerda délután a Kovászna megyei labdarúgó Román Kupa döntőjét, ahol az Árkosi SE egy rendkívül fordulatos és izgalmas mérkőzésen 3–2-re verte meg a Barót VSC-t.

Őrült meccsen győzött, bezsebelte a Kovászna megyei futballkupát az Árkosi SE
Izgalmas csatát vívott a két fél, az Árkosi SE nyerte a döntőt. Korábbi felvétel Fotó: Facebook/FC Csernáton

A finálét Sepsiszentgyörgyön rendezték a szemerjai stadionban, ahová szerdán délután szép számmal látogattak ki a nézők és megállás nélkül buzdították a kedvencüket.

Az összecsapás rendkívül jól indult a baróti együttes számára, egy szögletet követően egy kiváló fejessel veszélyeztetett a mérkőzés elején, de nem volt kellően pontos a befejezés. Alig negyedóra elteltével, egy gyönyörű összjáték és egyéni villanás után vezetést szerzett a BVSC.

A bekapott gólt kiválóan reagálta le az árkosi klub, átvette a meccs irányítását, rengeteg helyzetet kidolgozott, a legközelebb az egyenlítéshez a 36. percben járt, amikor a támadó egy lövőcsellel elfektette a védőt, majd az ötösről mellé gurított.

A nagy nyomásnak meglett az eredménye, közvetlenül a szünet előtt betaláltak, így 1–1-es eredménnyel vonultak pihenőre.

A második játékrészben az árkosi gárda ott folytatta, ahol abbahagyta, az első helyzetéből gólt lőtt, miután az erdővidéki védelem nem volt figyelmes, így megfordították a találkozót. Pár perccel később növelhették volna az előnyüket, azonban kimaradt a ziccer.

Közel egy órányi játék után szöglethez jutott a Baróti VSC, a kapus nagyon rosszul jött ki a beívelt labdára, amit az erdővidékiek könnyedén fejeltek az üresen maradt kapuba, így ismét egyenlő volt az állás (2–2).

A folytatásban mindkét fél sorra alakította ki a helyzeteket, viszont gólt szerezni csak az Árkosi SE tudott, szintén sarokrúgásból 20 perccel a lefújás előtt.

A hátralévő időben kettészakadt a pálya, folyamatosan alakultak ki a lehetőségek mindkét kapu előtt, viszont a BVSC-nek semmi sem ment be, az árkosiak pedig többször is mehettek ziccerben, de egyikből sem voltak eredményesek.

Maradt a 3–2-es végeredmény, a Kovászna megyei labdarúgó Román Kupa győztese az Árkosi SE lett.

Labdarúgás, Kovászna megyei Román Kupa, döntő:
Árkosi SE–Barót VSC 3–2 (1–1).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.