Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nyerni tudott az FK Csíkszereda lánycsapata a Farul otthonában

Dobos László 2024. április 13., 17:03

Folytatta jó szereplését a női labdarúgó élvonalbeli bajnokságban az FK Csíkszereda. Kollár Péter tanítványai megszerezték második győzelmüket a felsőházban, szombaton délután az éllovas Konstancai Farul otthonából hozták el a három pontot.

Nyerni tudott az FK Csíkszereda lánycsapata a Farul otthonában
Boldog csíkiak a Farul stadionjában. A székelyföldiek győzni tudtak a tengerparti csapat otthonában Fotó: FK Csíkszereda

Nagyszerű első félórája volt az FK Csíkszeredának Ovidiuban, a Farul otthonában. A 7. percben Magyarics Zoé volt közelről eredményes (0–1), a 13-ban újra Magyarics tört kapura, de nem lőtt, hanem a közepén jó ütemben érkező Orbán Arankához passzolt, aki bal alsóba lőtte a labdát (0–2).

Kis idő múlva már hárommal vezetett a székelyföldi alakulat, Szőke Eszter kapott nagyszerű labdát Haraszti Fannitól, a fiatal tehetség a tizenhatos előtt egy cselt követően, mintegy 18 méterről a jobb alsó sarokba bombázott (0–3).

Még félóra sem telt el a meccsből, amikor Istrate révén szépítettek (1–3), de a csíkiak jól tartották magukat, a házigazdák második találata csak a 87. percben született – lesgyanús helyzetből –, amikor Croitoru a kifutó Tankó Réka kapus mellett betalált (2–3).

A lefújást követően Kollár Péter, az FK Csíkszereda vezetőedzője értékelt a csíki klub honlapjának: „Két-három hete gyűrjük a taktikát, készülünk erre a meccsre. Az első félidőben remek tempóban tudtunk letámadni, jó helyeken tudtunk labdákat szerezni, az üres területeken nagyon jól támadtuk, aminek következtében három gólt szereztünk.

Élesek voltak a támadóink, és őket a középpályások is jól támogattak, a védőink pedig a mérkőzés eleji megingást leszámítva jól álltak a sarat. A második félidőben nagyon nagy akaratról tettek a lányok tanulságot, stabilak voltak, és végig kompaktak, a cserejátékosok is hozzátették a magukét.

Összességében elégedett vagyok a játékkal, élvezet volt nézni, köszönöm nekik!" – mondta Kollár Péter.

Női labdarúgó Szuperliga, felsőházi rájátszás, 5. forduló:
Konstancai Farul–FK Csíkszereda 2–3 (1–3).
Gólszerzők: Adriana Istrate (29,) és Tabita Croitoru (87.), illetve Magarics Zoé (7.), Orbán Aranka (13.) és Szőke Eszter (21.).

Játékvezetők: Adrian Viorel Cojocaru (Galac), Răzvan Claudiu Tudor (Bukarest) és Eugen Petre Alexandru (Buzău). Megfigyelő: Adrian Lupșa (Cernica).

Konstancai Farul: Lilian Onyango – Violeta Bogoș, Nadejda Colesnicenco, Ana Maria Stanciu, Enez Muedizi Mango, Ioana Borțan, Maria Cristea, Olga Iordăchiuși, Adriana Istrate, Laura Rus, Claudia Chiper. Cserejátékosok: Mirela Ganea (kapus), Jeaquelinne Craiovan, Felcia Guțu, Sara Borțea, Nicoleta Deca, Denisa Bacanu, Teodora Vasile, Tabita Croitoru, Estelle Gnaly. Stáb: Zaharia Dobre (vezeteőedző), Raluca Sîrghe-Simes (másodedző), Emil Dobre (kapusedző), Radu Mihai (erőnléti edző), Iulian Ciucă (orvos) és Daniel Alexandru Anghel (a csapat képviselője).

FK Csíkszereda: Tankó Réka – Androniki Mikalopulu, Bartalis Barbara, Haraszti Fanni, Albu Erika (Balázs Csilla, 46.), Antal Anita, Orbán Aranka (Nyéki Anna, 67.), Herczeg Andrea (Fülöp Boglárka, 67.), Mitri Rita, Magyarics Zoé (Balázs Eszter, 63.), Szőke Eszter. Cserejátékosok: Böröcz Bettina (kapus), Szentes Szabina, Györgyicze Réka, Péter Kinga, Dorina Tănase. Stáb: Kollár Péter (vezetőedző), Nagy Noémi (másodedző), Ferencz Levente (kapusedző), Antal Alexandra (orvosi asszisztens), Gál Ervin (a csapat képviselője).

Női labdarúgó 1. Liga, 2023–2024-es szezon, felsőházi rájátszás, 5. forduló

Női labdarúgó 1. Liga, felsőházi rájátszás

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Temesvári Poli (nők)
4
1
0
3
3-6
38
2
Konstancai Farul (nők)
4
3
0
1
10-6
35
3
Kolozsvári U Olimpia
3
2
0
1
7-2
32
4
FK Csíkszereda (nők)
5
2
0
3
7-13
30

A következő forduló (április 20-21.) programja: FK Csíkszereda–Kolozsvári U Olimpia és Temesvári Poli–Konstancai Farul.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.