Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Szőke Eszter a válogatott mindhárom meccsén kezdő volt

Dobos László 2023. március 15., 16:11

Második helyen végzett, nem sikerült a továbbjutás Románia női U17-es válogatottjának a Bufteán megrendezett Európa-bajnoki selejtezőn. A csoportból Lengyelország jutott tovább, a romániai válogatott keretében két székelyföldi lány is helyet kapott.

Szőke Eszter a válogatott mindhárom meccsén kezdő volt
Szőke Eszter 10-es számú mezzel játszott a romániai válogatottban Fotó: Forrás: Román Labdarúgó-szövetség (FRF)

Andra Vela, a romániai korosztályos válogatott szövetségi kapitánya az FK Csíkszereda két játékosát, a kapus Balog Boglárkát, illetve a középpályás Szőke Esztert hívta be a keretbe. Szőke Eszter mindhárom Eb-selejtezőt végigjátszotta, és nem rajta múlott, hogy nem lett csoportelső a romániai válogatott. Balog Boglárka ezúttal nem kapott játéklehetőséget.

A romániai U17-es női válogatott eredményei az A1 jelű selejtező csoportban: Románia–Csehország 1–0, Románia–Lengyelország 1–2 és Románia–Észtország 4–3.
A csoport végeredménye: 1. Lengyelország 7 pont, 2. Románia 6 pont, 3. Csehország 4 pont, 4. Észtország 0 pont.

Szőke Eszter Fotó: Veres Nándor

Amíg Balog Boglárka és Szőke Eszter a válogatottban volt, csapattársai az FK Csíkszeredát bejuttatták a női labdarúgó Román Kupa legjobb nyolc együttese közé, hazai pályán 3–0-ra verték a Galaci Universitatea együttesét.

Az FK Csíkszereda női csapata szombaton, március 18-án 13 órától a listavezető, idén veretlen Temesvári Poli otthonában lép pályára a felsőházi rájátszás 2. fordulójában, a mérkőzést élőben közvetíti az frf.tv.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.