Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Két szögletgól, sima Vasas Femina-diadal a nyitányon

Zátyi Tibor 2022. augusztus 27., 14:00 utolsó módosítás: 2022. augusztus 27., 15:22

Magabiztos sikerrel indította az új idényt a Székelyudvarhelyi Vasas Femina, a női labdarúgó 1. Liga nyitófordulójában kiváló első félidei játékával szerezte meg a pontokat a fővárosban.

Két szögletgól, sima Vasas Femina-diadal a nyitányon
Mitri Rita szerezte a Vasas Femina első gólját az idényben Fotó: Veres Nándor

A Bukaresti Fair Play Joc Cinstit vendége volt Székelyudvarhelyi Vasas Femina az első játéknapon. Nehezen indult a mérkőzés, hiszen a hazaiak az első percben egy óriási helyzetet puskáztak el. Idővel átvette a mérkőzés irányítását a Vasas és jött is az első találat, a gólfelelős, Mitri Rita volt eredményes. Hamar megduplázta előnyét a vendégcsapat, Tóth Györgyi a 24. percben szögletből talált be, a labda a keresztlécet érintve került a hálóba.

A szünet előtt pedig Sólyom Henrietta is betalált, így gyakorlatilag az első félidőben eldöntötte a pontok sorsát a Vasas.

Térfélcserét követően ismét Tóth Györgyi került középpontba, az 51. percben ismét szögletből talált be, ezúttal a hosszú oldali kapufáról pattant a hálóba a játékszer. A házigazda a második félidő közepén megszerezte becsületgólját, ám ennél közelebb nem tudott férkőzni, a Vasas Femina magabiztos sikerrel indította az új évadot.

A bajnokságban két hét szünet következik, az U19-es válogatott felkészülési mérkőzéseket játszik, a keretbe a Vasastól három játékost hívtak be: Orbán Arankát, Horváth Anitát és Tóth Györgyit.

A következő fordulóban, két hét múlva Hargita megyei rangadó következik, a Vasas otthonába látogat az élvonalban újonc FK Csíkszereda.

Női labdarúgó 1. Liga, 1. forduló:
Bukaresti Fair Play Joc Cinstit–Székelyudvarhelyi Vasas Femina 1–4 (0–3),
gólszerzők Mitri Rita (18.), Tóth Györgyi (24., 51.), Sólyom Henrietta (41.),
Vasas Femina: Sándor Barbara – Tóth Györgyi, Molnár Andrea, Aura Zănoagă, László Edina, Godra Anett, Orbán Aranka, Hodor Mária, Mitri Rita, Horváth Anita (Sinka Petra, 81.), Sólyom Henrietta (Pásztor Krisztina, 60.).
Kiütéssel kapott ki a Ladies Kolozsváron

A címvédő Kolozsvári U Olimpia otthonában kezdte a bajnokságot a Marosvásárhelyi Ladies, szintén a szombati játéknapon nem tudta elkerülni a 7–0-s kiütéses vereséget. A házigazdák az első félidőben már négyszer találtak be, és a szünet után sem álltak le, további háromszor voltak eredményesek, a vásárhelyieknek pedig a becsületgól sem jött össze. 

Női labdarúgó 1. Liga, 2022–2023-as szezon, alapszakasz, 1. forduló

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.