Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Döntetlen a besztercei „osztályozón”, felsőházi rájátszásba jutott az FK Csíkszereda női csapata

Dobos László 2024. március 03., 17:39 utolsó módosítás: 2024. március 03., 17:41

Teljesített célkitűzését az FK Csíkszereda a női élvonalbeli labdarúgó-bajnokság alapszakaszában, a lányok vasárnap délután gól nélküli döntetlent értek el a szintén felsőházat megcélzó Besztercei Gloria otthonában.

Döntetlen a besztercei „osztályozón”, felsőházi rájátszásba jutott az FK Csíkszereda női csapata
Elérték céljukat a csíki lányok, a dobogós helyezésekért harcolnak a rájátszásban Fotó: FK Csíkszereda

Nagy harcot, óriási küzdelmet hozott a besztercei mérkőzés első félideje. Habár többet kezdeményezett a vendég FK Csíkszereda, a lányok kapura lövései nem jelentettek gondot Munteanunak, a hazai kapusnak. A házigazdák öt szögletet is elvégezhettek, és be is találtak Tankó Réka kapujába, de a gólt les miatt érvénytelenítették.

A szünetet követően mindkét csapatnak adódtak gólszerzési lehetőségei, de egyik fél sem tudott érvényes találatot szerezni. A hazaiak legnagyobb helyzeteinél bravúrral védett a mérkőzés egyik hőse, Tankó Réka, míg a csíki lányok lövéseiben nem volt elég erő. A 86. percben a gólkirályát, Tóbik Melániát nélkülözni kényszerülő FK a téli szünetben érkezett Mikalopulu révén betalált, de a gólt les miatt érvénytelenítették. A játék képe alapján székelyföldi csapat megérdemelten szerzett pontot Besztercén, és a legjobb négy között szerepelhet, ahol még az éremszerzés sem kizárt.

A marosvásárhelyi együttes az Alexandria otthonában vendégszerepelt, ahól kétgólos vereséget szenvedett, és továbbra is pont nélkül áll a rangsor utolsó helyén.

Női labdarúgó Szuperliga, alapszakasz, 14. forduló:
Besztercei Gloria–FK Csíkszereda 0–0.
Játékvezetők: Viorel Nicusor Flueran, Adrian Popescu (mindketten Craiova), Ionel Valentin Dumitru (Gherghiţa).
Megfigyelők: Kémenes Emil (Nagybánya) és Ioan Onicaș (Zilah).
Besztercei Gloria: Daniela Mureșan – Mirabela Ristache, Georgiana Vasile, Bianca Sandu ( Paula Agu, 75.), Bianca Jenovan, Cristina Cerescu, Galau Bawn Lung (Alexandra Hornea, 80.), Oana Negrea, Rania Kara-Jouli, Mihaela Merlan, Denisa Pânzariu. Stáb: Dănuț Dosan (vezetőedző), Călin Svoboda (a csapat képviselője), Alexandra Trușcă (orvosi asszisztens).
FK Csíkszereda: Tankó Réka – Balázs Eszter, Bartalis Barbara, Haraszti Fanni, Szőke Eszter, Orbán Aranka (Balázs Csilla, 57.), Herczeg Andrea, Antal Anita, Androniki Mikalopulu (Nyéki Anna, 78.), Mitri Rita (Fülöp Boglárka, 78.), Magyarics Zoé. Stáb: Kollár Péter (vezetőedző), Gudovics Attila (erőnléti edző). Ferencz Levente (kapusedző), Antal Alexandra (orvosi asszisztens), Gál Ervin (a csapat képviselője).

További eredmények: CSM Alexandria–Marosvásárhelyi SE 2–0, Temesvári Poli–Kolozsvári U 2–0 és Konstancai Farul–Banat Girls 8–0.

Női labdarúgó Szuperliga, alapszakasz

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Temesvári Poli
14
11
2
1
45-14
35
2
Konstancai Farul
14
8
2
4
50-12
26
3
Kolozsvári U Olimpia
14
7
5
2
38-11
26
4
FK Csíkszereda
14
6
6
2
44-15
24
5
Besztercei Gloria
14
7
3
4
32-13
24
6
Banat Girls
14
4
3
7
24-38
15
7
CSM Alexandria
14
2
1
11
12-67
7
8
Marosvásárhelyi SE
14
0
0
14
3-78
0

Az alapszakasz végén az első négy jut a felsőházi rájátszásba, az utolsó négy helyezett pedig az alsóházban folytatja. Mind a felsőházban, mind pedig az alsóházban egy-egy oda–vissza kört játszanak az együttesek.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.